Рецепт базового ванільного морозива.
Інгредієнти
Стручок ванілі – 1 шт | |
Вершки 35% – 500 мл | |
Яйця (жовток) – 3 шт | |
Молоко – 1 стакан | |
Цукор – 0,5 склянки |
Приготувати смачне домашнє морозиво не так вже складно і довго, не рахуючи звичайно час застигання. Зате десерт виходить смачним і без зайвих консервантів і добавок. Морозиво можна подавати з варенням або шоколадною підливою.
Покроковий рецепт
Змішати в каструлі з товстим дном вершки і молоко, додати ваніль і поставити на плиту при невеликій температурі. Як тільки з’являться перші ознаки закипання, каструлю треба моментально зняти з плити. Якщо дати суміші трохи покипіти, з’явиться присмак пряженого молока, який люблять далеко не всі.
Поки молочна суміш гріється, перемішати жовтки з цукром.
Додати перемішані жовтки з цукром до молочної суміші, добре перемішати і повернути каструлю на плиту на середній вогонь. Продовжувати гріти суміш до того, як вона почне загусати.
Охолодити і залити суміш в мороженицю. Якщо спеціального пристрою для приготування немає, то суміш треба помістити в контейнері морозилку. Кожні півгодини її треба діставати з холодильника і добре перемішувати. Цю процедуру треба повторювати, поки суміш остаточно не застигне.