Цей солодкий і дуже ароматний соус з вишні з насиченим ванільним ароматом можна використовувати як просочення для бісквітів, а також в якості відмінного доповнення до млинців або пишним оладушкам.
Інгредієнти
незбиране молоко – 260 мл | |
свіжа добірна вишня – 340 | |
тростинний цукор – пісок- 6 ст. ложок | |
картопляний крохмаль – 2 ч. ложки з гіркою | |
кип’ячена прохолодна вода – 160 мл | |
загусник соусу з ванільним ароматом – 1 пакетик |
Ванільно-вишневий солодкий соус-крем, приготований на молоці можна використовувати як просочення для бісквітів і тортів, а також в якості відмінного доповнення до млинців або пишним оладушкам.
Покроковий рецепт
Спочатку слід зайнятися приготуванням ванільного густого соусу, а для цього загусник насипати в миску середнього розміру, додати злегка підігріте молоко, потім збити ці компоненти міксером на низькій швидкості.
Збивати ванільно-молочний соус до тих пір, поки він не стане дуже густим і повітряним, після цього видалити з промитих ягід кісточки акуратно. Пересипати вишню в невелику каструлю, збити гарненько блендером, додати половину порції кип’яченої води, продовжити процес збивання вишневої суміші.
Поставити каструлю зі збитою вишневої сумішшю на вогонь, насипати цукровий пісок, влити ванільно-молочний соус, перемішати. Залишилася воду додати в посуд з крохмалем, все перемішати до повної однорідності, крохмальну суміш перелити в каструльку зі збитою вишнею.
При постійному помішуванні варити ванільно-вишневий соус деякий час, причому, дуже важливо стежити потім, щоб він не підгорів. Як тільки вишневий солодкий соус стане густим, остудити його і використовувати для приготування будь-яких десертів або як доповнення до оладок або млинчиків.