Смачний дієтичний шоколадно-ванільний пудинг

Сам по собі він схожий на заварний крем, але більш “легкий” на смак, тому як не містить вершкового масла.
Якщо замінити цукор стевією, то вийде дієтична версія!

Інгредієнти

Молоко – 200 мл \ 4/5 склянки (у мене було тільки знежирене, але пам’ятайте: чим жирніше молоко, тим ніжніше десерт! Якщо ви, як і я, не обзавелися жирної версією цього чудо-продукту, то можете додати вершкового масла. Я ж вирішила залишити так, і смак від цього не сильно постраждав)
Яйце – 1 або 2 штуки (залежить від розміру жовтка. У мене був великий, так що мені вистачило одного)
Борошно/крохмаль – 1 ст. л. з гіркою
Цукор – 1/2 склянки (тут вже можна орієнтуватися за смаком. Знову ж, якщо ви хочете зробити десерт більш дієтичним, то замініть стевією)
Какао – 1 ст. л. з гіркою+какао для прикраси
Ванілін – 1/2 пакетика

Як приготувати Смачний дієтичний шоколадно-ванільний пудинг

Постаралася зробити все просто і зрозуміло, фотографії показують консистенцію, яка повинна виходити в процесі приготування. Так що вставайте і готуйте зі мною, тому що ці інгредієнти знайдуться в будинку у кожного!

Покроковий рецепт

Ось інгредієнти

Розбиваємо яйце, відокремлюємо жовток від білка. Білок не рекомендую викидати, тому що це крутий продукт! Краще приготуйте що-небудь (безе або омлет. Рецептів безліч!)

Додаємо молоко і збиваємо

Додаємо борошно/крохмаль (кукурудзяний або картопляний) і знову перемішуємо

У хід йде ваніль, яку ми теж не кидаємо і “дружимо” її з іншими інгредієнтами

Ось тепер найголовніше: сгущаем!
Ставимо на плиту (у мене електрична, температура нагріву: 7 з 9. На газовій це середній режим)
Постійно перемішуємо, але не збиваємо! Намагайтеся перемішувати все з дна, а то може пригоріти.
Також, якщо ви забудете, то у вас вийде солодкий омлет (згодна, що бе, так що не забувайте!)

Дивіться також:  Простий гарбузовий пиріг

Щоб було зручніше перемішувати, я взяла силіконову лопатку.
Після випарювання вийшла ось така чудова, на мій погляд, ніжна кремоподібна консистенція.
ВАЖЛИВО: Після того, як ви зняли крем з плити, продовжуйте помішувати ще 4-5 хвилин, тому що посуд ще гаряча і крем продовжує готуватися!

Я відокремила невелику частину крему і додала какао. Якщо вийде занадто густо, то просто додайте ТРОХИ молока

Викладаємо шарами.
Я б радила краще “утрамбовувати” і на хвилину ставити кожен шар в холодильник, щоб він схопився і не “поглинав” наступний шар.
Я зрозуміла це після безсумнівного “фіаско” 😀 і вирішила врятувати ситуацію, паличку для суші і спробувавши намалювати візерунок, проводячи з дна склянки до поверхні.

Посипаємо зверху какао і ставимо в холодильник на 1-2 години.
Приємного апетиту!