Тістечко Павлова з кремом Шантильї і ягодами

Тістечко Павлова з кремом Шантильї і ягодами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цей рецепт містить чудовий витвір кулінарного мистецтва! По виду це найніжніша меренга, хрустка і разом з тим дуже ніжна. Відірвати від неї навіть за вуха ласуна неможливо.

Інгредієнти

Інгредієнти меренги:
білки курячого яйця – три білка
цукровий пісок або цукрова пудра – один стакан
сік лимона або оцту – одна чайна ложка
крохмаль – одна чайна ложка
сіль – на кінчику ножа
Інгредієнти крему Шантільї:
вершки з високим відсотком жирності – один стакан (більше 30%)
пудра – дві столові ложки
ванільний цукор – одна чайна ложка
Для декору тістечка:
шматочки цукатів, свіжих фруктів, ягід або шоколаду – за смаком та бажанням

Як приготувати Тістечко Павлова з кремом Шантильї і ягодами

Хочеться окремо розповісти про крем… Крем Шантильї (Шантійі) тільки за своєю назвою здається чимось складним, хвилюючим і екзотичним. Насправді він відомий більше як збиті вершки з додаванням цукрового піску і ванільного цукру. Він має французьке коріння і прийшов до нас від Франсуа Вателя, який служив у замку з однойменною назвою ще в Новий Час. Сьогодні Шантійі – це той крем, який прикрасить будь десерти і додасть їм тонкий і вишуканий смак.

Час приготування – півтори години.
Кількість готуються порцій – 4.

Покроковий рецепт

1. В першу чергу це тістечко вимагає приготування меренги. Для цього в стерильно чистий, без зайвої вологи глибоку миску потрібно акуратно розбити яйця і вийняти з них білок. Навіть крапля жовтка не повинна просочитися. Їх потрібно акуратно збити міксером, щоб вийшла велика трансформується в піно подібну шапка. З кожної консистенцією швидкість міксера потрібно збільшувати.

2. Під час збивання майбутньої меренги поступово додати цукровий пісок і сіль. Готової консистенція вважається при наявності блиску. Як тільки це сталося, влити сік лимона або оцет. Зробити масу ще густіше.

3. Тепер потрібно зайнятися підготовкою дека. На нього викласти папір для випічки з намальованими на ньому гуртками для позначення меж меренг. Один з них може мати розмір до 10-12 сантиметрів. Якщо потрібні меренги побільше – збільшити діаметр. Потім акуратно викласти ложкою вийшла з білків масу.

Варто запам’ятати!
Для отримання шести порцій цього чудового десерту можна викласти їх у формі гнізда і зробити в них ямку, куди потім слід покласти цукати, фрукт або ягоди. Можна проявити сміливість і креатив, зробивши їх у два яруси відразу.

4. Перед тим, як поставити меренги в духову шафу, попередньо нагріти його до 170-180 градусів. Але як тільки вони опиняться там, треба негайно зменшити вогонь в половину. Першою ознакою їх готовності стане «рум’янець» через годину після приміщення. Але і після повного вимкнення духової шафи не треба витягувати їх. Почекати хвилин 30, поки вони не забаряться» і охолоне до кімнатної температури.

5. Це час втрачати не треба, тому варто зайнятися приготуванням Шантійі. Вершки вилити в окрему миску і збити за допомогою міксера, поступово додаючи в них пудру. Отримана маса повинна мати дуже велику густоту.

6. Тепер можна діставати меренги. Проявити велику акуратність при їх вилученні з паперу для випічки. На викладені тістечка ложкою покласти порцію збитого крему і зверху викласти ягоди. Так само, це можуть бути цукати, фрукти або шоколад… Всі укладаються як фантазії завгодно. Для ідеальності, можна полити сиропом і прикрасити гілочкою м’яти. Насолоджуйтесь!