Білковий крем – Меренга

Білковий крем – Меренга – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У виготовленні крем дуже простий і доступний, навіть якщо ви ніколи не готували білковий крем, то за цим рецептом він у вас все одно вийде!

Інгредієнти

яйця – 1 шт. білок
цукор – 5 ч. л.

Як приготувати Білковий крем – “Меренга”

Досить часто кондитери використовую цей крем в своїх рецептах, і коли ми дивимося їх відео, то здається, що все просто і зрозуміло, але тільки варто нам почати робити білковий крем обов’язково щось не виходить, тому сьогодні ви дізнаєтеся найпростіший рецепт цього крему, який завжди виходить і робиться максимально просто!

Покроковий рецепт


Для приготування крему “Меренга” або по простому – білкового крему нам знадобиться білок одного яйця і 5 чайних ложок цукру. Крему виходить десь близько 200 грам, тому, якщо вам потрібно більше, то просто пропорційно збільшуйте кількість продуктів.


Для початку потрібно відокремити білок від жовтка.

Далі перелити білок в глибоку ємність.


Збити білок до білого кольору (буквально 2 хвилини).


Далі, по черзі додаємо цукор по чайній ложці. Всього у нас 5 чайних ложок цукру.

Таким чином, поступово підсипаючи цукор збиваємо ще 5 хвилин.
Дивіться по консистенції крему, якщо необхідно, то можна трохи остудити міксер і потім ще злегка збити, але звичайно, за цей час у мене крем збивається дуже добре.

Крем готовий для приготування десертів, всім приємного апетиту!