Білковий крем – Меренга

Білковий крем – Меренга – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Для приготування крему “Меренга” або по простому – білкового крему нам знадобиться білок одного яйця і 5 чайних ложок цукру. Крему виходить десь близько 200 грам, тому, якщо вам потрібно більше, то просто пропорційно збільшуйте кількість продуктів.


Для початку потрібно відокремити білок від жовтка.

Далі перелити білок в глибоку ємність.


Збити білок до білого кольору (буквально 2 хвилини).


Далі, по черзі додаємо цукор по чайній ложці. Всього у нас 5 чайних ложок цукру.

Таким чином, поступово підсипаючи цукор збиваємо ще 5 хвилин.
Дивіться по консистенції крему, якщо необхідно, то можна трохи остудити міксер і потім ще злегка збити, але звичайно, за цей час у мене крем збивається дуже добре.

Крем готовий для приготування десертів, всім приємного апетиту!