Для приготування крему “Меренга” або по простому – білкового крему нам знадобиться білок одного яйця і 5 чайних ложок цукру. Крему виходить десь близько 200 грам, тому, якщо вам потрібно більше, то просто пропорційно збільшуйте кількість продуктів.
Для початку потрібно відокремити білок від жовтка.
Далі перелити білок в глибоку ємність.
Збити білок до білого кольору (буквально 2 хвилини).
Далі, по черзі додаємо цукор по чайній ложці. Всього у нас 5 чайних ложок цукру.
Таким чином, поступово підсипаючи цукор збиваємо ще 5 хвилин.
Дивіться по консистенції крему, якщо необхідно, то можна трохи остудити міксер і потім ще злегка збити, але звичайно, за цей час у мене крем збивається дуже добре.
Крем готовий для приготування десертів, всім приємного апетиту!