Шоколадний крем Ганаш

Мега шоколадний, неймовірно смачний і простий крем!

Інгредієнти

Вершки 33% – 200 мл
Молочний шоколад – 250 р.
Темний шоколад – 50 р.

Як приготувати Шоколадний крем “Ганаш”

Іноді переглядаючи рецепти розкішних тортів або пирожн, думаєш, що приготувати такий десерт не реально складно, але за допомогою нашого рецепту ви зможете відчути себе справжнім кондитером і втілити свої солодкі мрії в реальність. Мова йде про самому простому, найсмачніший і стабільному кремі, яким можна прикрасити будь ласощі: бісквіт, кекс або тістечко. Ці чудові кремові шапочки від капкейків, якими так рясніє інтернет, як раз таки можна зробити з цього крему.

Спосіб приготування неймовірно простий, а кількість інгредієнтів складається всього з двох найменувань: вершки і шоколад. Він чудово поєднується зі свіжими ягодами і фруктами, карамеллю і горіхами. Дивно, але часто буває, що і такий простий крем не виходить. Є важливі нюанси, які потрібно знати, щоб все вийшло. Вершки повинні бути дуже жирними не менше 33 відсотків, перед використанням хвилин 5 необхідно потрясти їх, щоб зібрати всю густоту. Шоколад краще брати дорожче, якісний і без зайвих добавок. Отже, приступимо…

Покроковий рецепт

Якщо шоколад в монетках просто висипаємо їх миску. Якщо плитка, то ламаємо або ріжемо на шматочки.

Вершки підігріваємо, щоб були дуже гарячими.

Гарячими вершками заливаємо шоколад. Даємо дві хвилинки полежати.

Перемішуємо суміш, щоб весь шоколад розтанув і з’єднався з вершками.

Маса повинна стати однорідною і блищати. На цьому етапі крем рідкий, не лякайтеся, так і повинно бути.

Накриваємо харчовою плівкою прям на крем. Відправляємо в холодильник мінімум на 2 години.

Після холодильника суміш стане густою, як масло. За бажанням можна трохи збити його міксером, тоді буде ще густіше. Прикрашайте свої творіння!

Дивіться також:  Десертний лимонний крем, запечений з інжиром і шавлією