Житні дієтичне пиріжки з кмином і мясною начинкою

Житні дієтичне пиріжки з кмином і мясною начинкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачні дієтичні пиріжки.

Інгредієнти

пісок цукровий – півтори ст. ложки
тепла питна вода – 75 мл
швидкодіючі дріжджі – 5 г
куряче сире яйце велике – 1
пекучий червоний перець – чверть ч. ложки
житнє борошно з кмином – 240 г
сіль кам’яна дрібного помелу – половина ч. ложки
оливкова олія – чотири столові ложки
солоний огірок невеликого розміру – 1
пісна яловичина – 260 г
часточки часникові середнього розміру – чотири штуки
моркву невеликого розміру – одна штука
салатний фіолетовий цибуля середнього розміру – половина головки
соус солодкий соєвий – півтори ст. ложки
часточки часникові великі – чотири штуки
соус теріякі – три ст. ложки

Як приготувати Житні дієтичне пиріжки з кмином і м’ясною начинкою

Пиріжки дієтичне житні з кмином невеликого розміру чудово підійдуть в якості повсякденного випічки і святкової закуски.

Для приготування пиріжків з кмином рекомендується вибирати тільки нежирну яловичину, яку слід дуже ретельно промити, потім нарізати шматками довільного розміру. Приготувати спеціальний маринад з соусу теріякі і подрібнених сильно часникових зубчиків, у цю пікантну суміш слід викласти шматки яловичини, руками перемішати, щоб соус-маринад потрапив глибоко в структури м’яса.

Покроковий рецепт

На деякий час залишити шматки яловичини в пікантному маринаді, але не варто втрачати часу, так як можна відразу ж зайнятися приготуванням тіста. А для цього в саму велику миску влити в необхідній кількості питну теплу воду, додати сухі дріжджі швидкодіючі, насипати також трохи цукру, дві ст. ложки житнього борошна з кмином, після цього перемішати і в якомусь теплому місці залишити, щоб суміш збільшилася в обсязі і покрилася рясною піною. Як правило, дріжджову суміш підходить повністю хвилин через тридцять, як тільки вона сильно збільшиться в своєму обсязі, необхідно додати одне сире велике яйце, влити в достатній кількості оливкова олія, насипати пекучий перець і посипати сіллю. Перемішати все дуже ретельно, додати решту житнє борошно з кмином, потім вимішувати десять хвилин тісто, щоб воно перестало прилипати до рук і набуло пластичну і дуже м’яку консистенцію

Залишити житнє тісто на кухонному столі приблизно на двадцять хвилин, попередньо його рекомендується прикрити чистою бавовняною серветкою або харчовою плівкою.

Як житнє тісто з кмином збільшиться ще трохи в своїх розмірах, його необхідно розділити на дев’ять однаковим колобків, розкачати тонший кожен з них.

Злегка присипати борошном кожну розкачану корж, після цього приступити до приготування начинки з маринованої яловичини, але попередньо потрібно прогріти до 75 градусів духовку.

М’ясо нарізати дуже дрібно, скласти в тарілку, покришити солоний огірочок в цю ж ємність, додати терту крупно моркву і нарізку і салатного фіолетового лука. Можна додатково для аромату додати ще й насіння кропу, але це за бажанням. Далі всі компоненти для м’ясної начинки додатково пюрировать, попередньо додавши ще і нарізаний часник. Після цього в начинку влити трохи соєвого соусу, столовою ложкою все перемішати, перекласти рівними порціями приготовану м’ясну суміш у центр кожного круглого розкачаного шару, потім сформувати пиріжки бажаної форми, викласти на деко, дно якого заздалегідь слід змастити кулінарним жиром. Далі запікати пиріжки хвилин п’ятнадцять при вищевказаної температурі. Вийняти випічку з духовки, змастити збитим курячим жовтком і продовжувати запікати житні пиріжки вже при 185 градусах ще хвилин двадцять.