Жульєн з соусом бешамель

Жульєн з соусом бешамель – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Класичний рецепт приготування французького страви – жульєн.

Інгредієнти

Куряче філе – 200 гр.
Цибуля – 1/2 шт.
Печериці – 150 гр.
Молоко – 100 мл
Чорний перець – 5 гр.
Чебрець – 4 гілочки шт.
Сіль – 1/2 ч. л. за смаком
Борошно – 1 ст. л.
Зливний масло розтоплене – 20 мл

Як приготувати Жульєн з соусом бешамель

Жульєн – це класичне французьке закусочне блюдо. Традиційно, готується жульєн з соусом бешамель на молочній основі або вершках. Соус виходить смачним і пряним за рахунок чебрецю або гілочок розмарину і відмінно доповнює грибочки і курячу грудинку. Також, поверх бешамеля можна викласти кружальця моцарели або твердого сиру. Легке Блюдо, ситне, просте і дуже ніжне. Спробуйте приготувати таку французьку родзинку за класичним рецептом і ви здивуєтеся пряного і ніжному смаку жульєна. До того ж, страва абсолютно дієтичне, так як відсутня майонез і жирний сир.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для страви. Курячу грудинку і печериці ретельно вимити, очистити цибулю.

Беремося за приготування соусу бешамель на жирному молоці. Також, можна використовувати жирні вершки. Розтоплене масло вилити в сотейник і поставити на вогонь. Додати борошно і обсмажувати до золотистого кольору.

Залити борошно молоком, додати чебрець, перець і сіль за смаком і готувати соус до загусання.

Нарізати куряче філе дрібним кубиком.

Нашаткувати печериці і половинку цибулини.

Відправити печериці обсмажуватися до готовності на вершковому маслі. Обсмажувати гриби потрібно для того, щоб не було багато вологи у жульене.

Викласти в горщик шар порізаного філе, а на філе висипати обсмажені гриби.

Залити бешамелем і додати столову ложку молока. Відправити жульєн в духовку на сорок хвилин при 180-200 градусах.

Подавати з пюре або рисом. Приємного апетиту!