Баклажани в клярі

Гармонійне поєднання яскравого смаку баклажана і ніжності яєчного кляру в одному блюді

Інгредієнти

середні баклажани — 3 шт.
яйця — 2 шт.
сіль, перець — за смаком
олія для смаження — 5 ст. л.

Як приготувати Баклажани в клярі

Смак цієї страви дивує, так само як і легкість його приготування. Баклажан спочатку володіє дуже яскравим, насиченим, специфічним присмаком. Завдання кляру не перебити, а лише підкреслити ці дивовижні відтінки.

Покроковий рецепт

Підготувати інгредієнти

1. Овочі помити, видалити плодоніжки, розрізати уздовж на смуги, товщиною близько 7 мм – 1 див.

2. У кожен шматочок з двох сторін втерти трохи солі, зверху поперчити. При такому способі приготування, вимочити баклажан у солоній воді для позбавлення від гіркоти не потрібно.

3. У невеликій мисці виделкою або кухонним добре збити віночком яйця. Їх можна не солити.

4. Кожну баклажанну смужку занурити в кляр, викласти на розпечену сковороду. Важливо, щоб сковорідка і масло на ній були добре прогріті. В іншому випадку, кляр стече і не буде триматися на баклажанах.

5. Обсмажувати з кожного боку за 4 – 6 хвилин.

Якщо сковорода буде правильно розігріта, використання борошна для кляру не знадобиться. За рахунок швидкого обсмажування, яйце чудово закріпиться на овочах.
Баклажани в клярі відмінно доповнюють вечеря, що складається з свіжого овочевого салату. Чудово поєднуються за смаком з помідорами і кропом.

Дивіться також:  Коренеплоди з черемшею, запечені в рукаві