Шарлотка один з тих рецептів, в яких можна сміливо змінювати інгредієнти.
Тут яблука замінені на банани і шоколад, а в тісто додано какао.
Банани добре поєднуються саме з шоколадним бісквітом.

Інгредієнти
| Яйця — 3 шт. | |
| Цукор — 100 грам | |
| Борошно — 1 склянка | |
| Сода — 1/2 чайної ложки | |
| Какао — 1 столова ложка | |
| Банани — 2 шт. | |
| Шоколад — 30 грам | |
| Кориця — 3 щіпки | |
| Морозиво — за смаком Використовується в якості прикраси. |
А бісквіт в даній версії рецепту виходить дуже насиченим і нагадує пряничное тісто.
Рекомендую подавати з пломбіром. Це дуже смачне поєднання.
Покроковий рецепт

Отже, підготуємо всі інгредієнти. Банани потрібно взяти великі.
Також, рекомендую спочатку підготувати форму. Змащуємо маслом і
посипаємо манкою, також можна використовувати борошно. Це робиться для того,
що пиріг не підгорів і його з легкістю можна було перекласти на блюдо.


Потім ріжемо кружечками банани і відразу викладаємо у форму.



Темний шоколад натираємо на тертці. Отриманої шоколадною стружкою
посипаємо банани. Я взяла класичний трюфель, але допустимо вибрати
інший гіркий шоколад. Важливо, щоб він був високої якості.

Тепер потрібно приготувати тісто. Починаємо з того, що збиваємо 3 яйця з цукром.


Висипаємо 200-грамовий стакан борошна.
Також висипаємо половину ложки соди.
А потім розмішуємо до однорідної маси.


Висипаємо ложку какао і знову все ретельно розмішуємо.
Тісто має бути досить рідким.


Заливаємо тістом наші банани. Беремо корицю і рівномірно посипаємо зверху.



Ставимо шарлотку в духовку і чекаємо 20-30 хвилин.
Розрізаємо на 8 шматочків і прикрашаємо кулькою морозива.