Слойоний пиріг з хамоном і грушею під соусом бешамель

Ви пробували поєднання груші та хамона? Це чудово! Пропонуємо приготувати слойоний пиріг з хамоном і грушею під соусом бешамель

Інгредієнти

Готове листкове тісто — 400 гр.
Хамон — 150 гр.
Груші — 2 шт.
Молоко — 250 мл
Борошно — 1 ст. л.
Вершкове масло — 50 гр.
Мускатний горіх — щіпка
Твердий сир — 200 гр.

Як приготувати Слойоний пиріг з хамоном і грушею під соусом бешамель

Чудовий пиріг на легкому та повітряному слоенном тесті з іспанським хамоном і солодкої грушею. І все це на вершковому маслі і ніжному соусі бешамель. Просто пальчики оближеш! Такий пиріг можна розрізати на невеликі пироги і подавати як гарячу закуску

Покроковий рецепт

1. Тісто трохи розкачати, покласти на змащене олією деко і запекти в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин.


2. Поки тісто печеться, готуємо соус бешамель. Розтоплюємо вершкове масло на сковороді. Всипати борошно і добре розмішати. Влити молоко і добре розмішуємо, щоб не було грудок. Варимо 3-4 хвилини, поки соус не стане густіше. Потім додати мускатний горіх.

3. Дістаємо тісто з духовки, змащуємо соусом бешамель.

4. Натерти сир на крупній тертці. Посипати половиною сиру пиріг.

5. Викладаємо на тісто шматочки хамона.


6. Потім груші помити, нарізати на тонкі скибочки і розкладаємо на хамон.

7. Знову посипаємо рештою сиру.


8. Запекти в духовці ще 20 хвилин.

Дивіться також:  Відкритий сирний пиріг для дітей