Тарт татен з яблуками, в мікрохвильовці

Тарт татен в мікрохвильовці з ябябллоками, запечений в мікрохвильовці

Інгредієнти

Яблука — 5 шт. (невеликі)
Цукор — 50 гр.
Аквафаба — 100 мл
Борошно — 100 гр.
Кефір — 150 мл
Кориця — за смаком
Рослинне масло — 1 ст. л.

Як приготувати Тарт татен з яблуками, в мікрохвильовці

Це буде не класичний тарт татен, а мій черговий експеримент з аквабой і з мікрохвильовкою. Тим більше пару днів тому було свято Яблучний Спас, так що гріх було не спекти що-небудь з яблуками

Покроковий рецепт

1. Яблука помити, очистити і нарізати часточками. Розкласти на тарілку і запекти в мікрохвильовій печі 2 хвилини, щоб яблука стали трохи м’якше.

2. У каструлі змішати кефір і борошно. Додати рослинне масло. Добре розмішати.

3. Аквафабу збити з цукром в міцну піну. Ввести акуратно розмішуючи лопаткою, в тісто.


4. Підібрати підходящу форму (у мене два невеликих судочка), вистелити дно пергаментом і змазати рослинним маслом. По колу розкласти часточки яблук.


5. Посипати корицею. Зверху вилити тісто, також розділивши на дві частини. У мене залишилося трохи зайвих часточок, так що я їх виклала зверху на один пиріг.


6. Запекти в мікрохвильовій печі кожен пиріг 4 хвилини. Дістати і перевернути на тарілку.


7. Пиріг вийшов дуже цікавим і по консистенції, і за смаком. Це навіть не пиріг, а запечений заварний крем. Любителям вологих десертів типу брауні я впевнена дуже сподобається. Але в будь-якому випадку десерт вийшов дуже оригінальним.

Дивіться також:  Рибна кулебяка з шпинатом і рисом