Листковий сирний пиріг з курячим фаршем

Викладаю рецепт пирога з сирного тіста.

Інгредієнти

Яйця курячі — 5 шт.
Майонез — 3 столові ложки
Манна крупа — 3 столові ложки (або борошна)
Сир твердий — 400 г тертого
Фарш курячий — 1 кг (або фарш індички)
Вершкове масло — 6 столових ложок
Ріпчаста цибуля — 2 середніх цибулини, очищені і дрібно нарізані
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Кріп — рубленого (не багато)

Як приготувати Листковий сирний пиріг з курячим фаршем

В якості начинки можна використовувати печінку або фарш птиці. Для сирних шарів можна використовувати суміш чеддер, сир моцарелла і будь-який інший твердий сир. Можна використовувати комбінацію сирів, але один з них обов’язково повинен бути твердим. Інгредієнти розраховані на 10 осіб.

Покроковий рецепт

Вам знадобитися вогнетривка форма для запікання розміром 33 х28 см і пергаментний папір для випічки. Тісто в процесі приготування вийде густе, так що думаю, що можна використовувати і деко і викласти тісто потрібним розміром (Сирне тісто не повинно розтектися). Розігріти духовку до 355F (180C).
Приготувати сирне тісто. Використовуючи віночок, збити яйця, додати майонез, манну крупу (або борошно) і тертий сир. Розділити суміш навпіл і викласти ложкою на підготовлену форму, выстеленную папером для випічки.

Приготувати сирне тісто. Використовуючи віночок, збити всі 5 яєць, додати 3 столові ложки майонезу, 3 столові ложки манної крупи (можна манку замінити на борошно, яку краще просіяти) і тертий сир. Все добре перемішати, щоб не було грудочок від борошна (якщо замість манки ви взяли все таки борошно). Розділити суміш навпіл і викласти ложкою на підготовлену форму, выстеленную папером для випічки.

Поставити випікатися на середню стійку до світло-золотистого кольору (духовка повинна бути розігріта і температура повинна бути, як я вже писала 355F або 180С градусів).

Дивіться також:  Пиріг з бринзою і зеленню

Вийняти готове запечене сирне тісто з духовки (зручніше це зробити прямо разом з папером). Дайте йому трохи охолонути. Повторити процедуру з другою, другою половиною тіста…

Спечені сирні листи розрізати навпіл, отримавши 4 невеликих листа.

Приготувати начинку. Розтопити вершкове масло в сковороді, додати цибулю, дрібно порізаний і смажити, помішуючи, до золотистого кольору. Зняти з вогню і дати охолонути луку. Курячий фарш викласти в миску, додати смажену цибулю, сіль і чорний мелений перець за смаком і дрібно рубаний кріп. Перемішати начинку рукою, відкласти в сторону. Знову розігріти духовку до 320F (160C).

Залишилося зібрати сирний пиріг. Форму вистелити фольгою, таким чином, щоб з боків залишалися краї фольги (як на фото). Вони знадобляться для обгортання пирога.

На середину фольги в центр форми викладіть сирний, спечений раніше корж. Викладіть зверху 1/3 частину начинки.

Накрити іншим коржем, потім викласти ще 1/3 начинки.

Повторити з рештою листами і м’ясною начинкою.

Зверху укласти останній шар сирного коржа.

З усіх боків пиріг обернути фольгою. Випікати в духовці протягом 50 хвилин.

Сирний пиріг після запікання трохи остудити. Подавати до столу, нарізавши на невеликі шматочки.
Приємного апетиту!