Борщ

Моя друга половина з перших страв воліє борщ, готовий його їсти і на сніданок, і на обід, і на вечерю.

Інгредієнти

Яловичина — 300 г (або свинина)
Лавровий лист — 2 шт.
Перець горошок — 5-6 шт.
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Морква — 1 шт.
Болгарський перець — 1 шт.
Буряк — 1 шт.
Помідори — 1-2 шт.
Капуста білокачанна — 1/2 качана (не великий, бажано молодий)
Петрушка — 1 пучок
Часник — 1 зубчик
Рослинна олія — 2 ст. л.
Сметана — за смаком

Як приготувати Борщ

Пропоную Вашій увазі варіант мого річного борщу, гаряче улюбленого чоловіком. Особливо він гарний, коли настоїться і стане насичений…

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти. Нарізати кубиками картоплю.

На крупній тертці нашаткувати моркву.

На великій тертці буряк нашаткувати.

Нарізати помідори і солодкий перець кубиками.

Нарізати ріпчасту цибулю. Обсмажити на сковорідці на середньому вогні до прозорості.

Туди ж додати терту моркву. Смажити до золотистого кольору. Потім додати буряк, смажити ще 5-7 хвилин на середньому вогні.

Додати на сковороду помідори і зелений (можна і червоний) перець. Ще смажити 5 хвилин.

У підготовлений заздалегідь м’ясний бульйон з лавровим листом і перцю горошком кинути картоплю. Варити до напівготовності. Посолити за смаком. Закинути в каструлю нашатковану капусту і смажені овочі (нашу заправку). Варити хвилин 10-15. Додати приправи для борщу, роздавлений часник. Вимкнути, кинути петрушку або іншу зелень за вашим бажанням. Дати постояти на вимкненій плиті 15 хвилин.

Борщ розлити по тарілках і подати до столу зі сметаною і свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Борщ з чорносливом і грибами