Деруни зі шпинатом по-українськи

Картопляні оладки з хрусткою скоринкою зовні і ніжні всередині стануть ситним та смачним обідом або вечерею для всієї родини.

Інгредієнти

Картопля — 1 кг.
цибуля ріпчаста — 2 шт.
морква — 1 шт.
шпинат — 1 пучок
бекон — 100 гр.
спеції — за смаком.

Як приготувати Деруни зі шпинатом по-українськи

Деруни страва білоруської кухні, яке дуже популярно і в російській, українській і європейських кухнях. У кожній країні їх готують і називають по – різному. В Україні це – деруни, В Росії – деруни, в Білорусії – чаклуни. Рецептів приготування їх насправді дуже багато. Кожна господиня готує його по – своєму. Одні додають гриби, інші зелень, сир, деякі додають начинку по – всередину, але об’єднує їх один загальний інгредієнт – картопля. Хочу поділитися своїм рецептів приготування дерунів з додаванням моркви, шпинату і смаженого бекону. Виходять дуже смачні, ніжні і соковиті картопляні оладки.

Покроковий рецепт

Картопля, цибуля ріпчаста, морква, почистити, помити під проточною водою. Натерти на дрібній тертці картоплю, моркву і одну цибулину або подрібнити за допомогою блендера. Злити рідину, що утворилася в процесі подрібнення.

Шпинат ретельно помийте і дрібно наріжте. Додайте до овочів. Так само додайте одне яйце, сіль, перець, за смаком.

Додайте 2 столові ложки борошна і все ретельно перемішайте.

Смажте деруни на розігрітій сковорідці з додаванням рослинної олії з обох боків до готовності.

Наріжте бекон тонкими смужками і другу цибулину дрібним кубиком. Всі обсмажте на сковорідці (масло додавати не треба, бекон виділить свій жир) до готовності.

Посипте зверху на деруни зі шпинатом смажений бекон і можна дегустувати. Подавайте деруни зі сметаною. Приємного апетиту.

Дивіться також:  Запіканка з картопляного і овочевого пюре з куркою