Дранки класичні

Час приготування: 40 хвилин

Народний фаворит — дранки! Смачне, ситне і дуже просте у приготуванні блюдо.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Картопля — 5 штук
Цибуля — 1 головка
Яйце — 2 штуки
Борошно — 2 столові ложки
Сіль — За смаком
Перець — За смаком
Масло вершкове — 20 гр.
Олія — Для смаження

Як приготувати Дранки класичні

Абсолютно не складно здогадатися, що дранки — дуже популярне білоруське блюдо! Однак картопляні оладки (друга назва драніков) користуються попитом у всіх країнах, де вживається картоплю.

І це цілком заслужено: рецепт простий, а результат — стабільно смачне блюдо, яке завжди до місця!

Покроковий рецепт

1

Моєму картоплю, чистимо і тремо на крупній тертці (саме з-за свого способу приготування дранки і отримали свою назву).
Кладемо в холодну воду, щоб маса не поміняла колір.

2

Чистимо цибулю і подрібнюємо на тертці.

3

Викладаємо тертий картоплю на рушники або щільні серветки, вода і крохмаль повинні максимально вийти, це дозволить придбати нашим оладкам красивий золотистий колір і апетитну хрустку скоринку.

4


Змішуємо картоплю з двома яйцями і борошном, не забудемо посолити і поперчити.

5


Розжарюємо сковороду. Можна смажити на олії, можна на вершковому. Із-за специфічного запаху при смаженні вершкове масло я не використовую, а лише залишаю на готовому теплом дранці для аромату.
Ложкою викладаємо картоплю і готуємо до появи красивого золотого відтінку.
І наше страва готова!

Дивіться також:  Юшка з судака і лосося