Мусака болгарська

Час приготування: 2 години

Гастрономічне розмаїття вечері, легке, приємне і корисне. І дуже дешеве за ціною.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Картопля — 1 кг
Фарш свинячий — 400 г
Морква — 1 шт
середнього розміру
Цибуля ріпчаста — 1 шт
невелика цибулина
Молоко тепле — 150 мл
Масло рослинне — 3 ст. ложки
для змазування поверхонь
Часник — 2 зубчики
Сіль — 1 ч. ложка
Перець мелений — за смаком

Як приготувати Мусака болгарська

Класична мусака без додавання кабачків — саме таку можна спробувати в будь-якому болгарському ресторанчику на море. Виходить дуже ніжною і смачною: можна помітно для себе з’їсти цілу миску, особливо з кисело мляко.

Покроковий рецепт

1

Картоплю почистити, якщо бульби великі — порізати на середні шматочки. Посолити, залити водою і поставити варитися. Час до готовності картоплі займемо підготовкою м’ясної начинки.

2

Цибулю очистити і порізати кубиками. Моркву натерти на тертці і додати до цибулі.

3

Додати видавлений часник, сіль і перець.

4

Сковороду змастити олією і обсмажити на неї фарш, помішуючи, до коричневої скоринки.

5

Потім додати до фаршу отриману овочеву суміш і обсмажувати до тих пір, поки цибуля не стане золотистого кольору.

6

Протерти форму для запікання олією і викласти на дно м’ясну начинку.

7

Сварившейся картоплі дати трохи охолонути. У глибокій ємності залити її молоком і розмолоти в пюре (чим м’якше буде пюре, тим смачніше буде на ньому скоринка після запікання).

8

Викласти картопляне у форму на приготований фарш і розрівняти його ложкою. Далі відправити мусаку в духовку запікатися при 180 градусах до утворення темно-золотої скоринки (приблизно 20 хвилин).

9

Прикрасити зеленню і подавати зі сметаною або кефіром.

Дивіться також:  Стейк «Як в ресторані»