Курка, запечена з картоплею в сметані

У нашому рецепті шматочки курки чудово поєднуються з картопляними часточками. Ці інгредієнти ми запечемо з використанням сметани. Смачно, просто і ситно!

Інгредієнти

Курка — 1 кг
Картопля — 4 шт.
Сметана — 150 мл
Часник — 1-2 зуб.
Масло рослинне — 3 ст. ложки
Сіль — за смаком
Перець чорний мелений — за смаком

Як приготувати Курка, запечена з картоплею в сметані

Для того, щоб приготувати в духовці соковиті курячі шматочки разом з картоплею, нам потрібно ще сметана, спеції, часник і рослинна олія для змащування форми. Підготувавши належним чином (як, розказано в рецепті) запропоновані інгредієнти, перекладемо їх у форму і накриємо фольгою. Ловлення під фольгою інгредієнти стануть м’якими і соковитими. Порумяним їх потім, знявши фольгу. Інші подробиці в рецепті.

Покроковий рецепт

В якості курячого інгредієнта беремо будь-які частини курки. Рубаємо їх за необхідності, промиваємо й обсушуємо з допомогою паперового рушника. Шматочки курки перекладаємо в миску.

Промиваємо картопля, зручним способом очищаємо. Нарізаємо великими частками (картоплину – на 4 частини). Додаємо картопляні часточки до курки в миску.

Викладаємо до інгредієнтів майонез і пропущений через прес часник.

На своє уподобання солимо, кидаємо дрібку чорного меленого перчика. Можна додати ваших улюблених спецій.

Включаємо духовку. Температурний режим встановлюємо на 200 градусів. Вміст в мисці добре і ретельно перемішуємо. Форму, призначену для випічки змащуємо рослинним маслом. Викладаємо курку з картоплею в сметані в форму. Накриваємо фольгою, відправляємо в духовку.

Через хвилин 40 фольгу прибираємо, форму знову повертаємо в духовку ще приблизно на 25 або 30 хвилинок. Готовність картоплі перевіряємо ножем.

Приємного всім перекусу!

Дивіться також:  Курячий фарш, тушкована в томатному соусі