Локшина удон з яловичиною та овочами (в сковороді Вок)

Я дуже люблю китайські страви! Особливо вок! Його основа – локшина, ну а заправка до неї – це простір для вашої творчості! Поділюся одним з моїх обожнюваних рецептів вока.

Інгредієнти

Локшина удон — 300 грам
М’якоть яловичини — 300 грам
Часник — 4 зубчики
Зелена цибуля для прикраси
Соєвий соус теріякі або — 200 грам
Масло (краще кунжутне) — 100 грам
Сіль — за смаком
Перець — за смаком
Брокколі — 200 г
Морква — 2 шт.

Як приготувати Локшина удон з яловичиною та овочами (в сковороді Вок)

Простий рецепт приготування страви китайської кухні WOK. Страва готується швидко в посуд з округлим дном. Основні інгредієнти: локшина удон, яловичина, овочі, соєвий соус.

Покроковий рецепт

Підготуємо всі продукти. Яловичину ріжемо смужками, товщиною приблизно 1 див.

Морква, часник почистимо. Часник тиснемо через чеснокодавку. Морква ріжемо кубиками. Брокколі ділимо на суцвіття, якщо великі ріжемо на більш дрібні.

Краще готувати в спеціальній вок-сковороді. Але підійде і російський варіант – жаровня або казан. Загалом, потрібна посуд з округлим дном, щоб рівномірно обжарились інгредієнти. Ллємо олію і чекаємо, коли воно добре нагріється.

Закладаємо м’ясо. Після цього все, що закладається в вок, потребує постійному помішуванні. Це дуже важливо! Смажимо м’ясо, поки воно не підрум’яниться.

Коли м’ясо підрум’янилося, додаємо в блюдо капусту брокколі і моркву. Смажимо вміст 3-4 хвилини і після цього додаємо часник. Перемішуємо.

Додаємо соус. Його можна лити побільше (пробуємо на смак). Попередньо спробуйте його на солоність. Якщо соус не дуже солоний, то в вок слід додати солі. Потрібно сказати, що крім соєвого соусу в це блюдо можна додавати будь-які китайські соуси на ваш смак. Особливо підійдуть кисло-солодкі. Ще можна додати за смаком трохи свіжого кореня імбиру (дрібно порубаного).

Дивіться також:  Індичка з перцевим соусом

Обсмажуємо все 3-4 хвилини. Потім закриваємо вок кришкою і прибираємо з вогню. Нехай вміст нудиться 5-7 хвилин.

Відкриваємо кришку і перекладаємо нашу заправку для вока в окремий посуд. Вок-сковорідку не моєму. Знову ставимо її на вогонь і наливаємо туди води (бажано тільки що скипіла). Доводимо воду до кипіння і закладаємо локшина удон на 3-4 хвилини. Локшина готова! Зливаємо з вока воду, додаємо до локшині заправку і перемішуємо.

Зверху прикрашаємо зеленою цибулею. Приємного апетиту!