відкритий дріжджовий пиріг кіш з сиром і кропивою (замість кропиви можна використовувати шпинат)

Інгредієнти
| Сир — 600 гр | |
| Кропива — велика оберемок | |
| Яйця — 4 шт. | |
| Сіль — на смак. | |
| Борошно — 300 гр. | |
| Оливкова олія — 60 мл | |
| Вода — 180 мл | |
| Дріжджі пекарські — ½ пачки |
Кіш – це відкритий пиріг на пісочному тісті з різними начинками. Пиріг з сиром і шпинатом є одним з найбільш відомих і класичних варіантів кіша. Я ж пропоную замінити один компонент – шпинат на кропиву, адже весна – це сезон молодої зелені, яку ви самі може назбирати або у дворі, або в лісі. І тісто у нас буде не пісочне, а таке, як на піцу – дріжджове
Покроковий рецепт

1. Замісити тісто як на піцу. Розкачати його і викласти у форму для запікання, зробивши бортики.

2. Кропиву добре промити, обшпарити окропом і нарізати.

3. Змішати в мисці сир, кропиву, яйця і посолити.
4. Вилити сирну масу у форму і запекти в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.
5. Дуже смачний і корисний пиріг у нас вийшов!
6. Приємного апетиту!