Експрес-лобіо

Експрес-лобіо готується з простих інгредієнтів, страва виходить бюджетним і неймовірно ніжним)

Інгредієнти

Вода — 150 мл
Квасоля — 200 грам у мене біла
Морква — 1 велика
Цибуля — 2 середні
Сіль — за смаком
Рослинне масло — для смаження
Часник — 2 середніх зубчики
Кріп — 0,5 пучка
Перець салатний — 3 середніх у мене заморожений
Сода — 1 ч. ложка без гірки для квасолі

Як приготувати Експрес-лобіо

Пам’ятаю момент, коли вперше спробувала класичне лобіо з волоськими горіхами. Неймовірне поєднання квасолі та горіхів, і хоч квасоля вважається важкою на шлунок, блюдо виявилося поживним, легким і дуже ніжним, тому було прийнято рішення приготувати вдома.

Класичне лобіо готується з червоної квасолі, спецій, горіхів. Але так як син живиться стравами з загального столу, то довелося модернізувати рецепт і готувати «під себе».
Лобіо успішно прижилося в нашому будинку, готуємо його часто і не лише в піст. Пропоную Вашій увазі рецепт Експрес — лобіо)

Готову набряклу квасолю промиваю від соди і ставлю варити на великий вогонь, щоб було швидше. Зварену квасолю відкидаю на друшляк, промиваю в холодній воді, прибираю шкірку (якщо з’явилася після варіння) і додаю в сковороду до овочів, перемішую, додаю трохи води і протушую.

Сюди ж додаю і томатний сік (у мене домашній), тушу. І в цей час тисну ножем 2 зубчики часнику для запаху і дрібно рублю разом з кропом додаю в сковороду, перемішую і тушу.

На сухій сковороді підсмажую білий хліб і викладаю на тарілку. Експрес — лобіо готово. Його можна подавати як самостійне блюдо, на гарнір. У мене сьогодні лобіо і хлібці.

Смачної вечері!

Покроковий рецепт











Для лобіо на швидку руку беру квасоля, яка є сьогодні у нас біла. Її, як правило, замочую на ніч, але сьогодні все в поспіху, тому на 20 хвилин у гарячу воду з 1 ч. ложкою соди. Поки квасоля замочується, ріжу півкільцями цибулю і пасерую його. Морква натираю на крупній тертці і додаємо до цибулі, перемішую і протушую.
Тонкою соломкою нарізаю салатний перець (у мене заморожений, тому обдаю гарячою водою і прибираю зайву рідину), і додаю в сковороду до цибулі і моркви, смажу, постійно помішуючи.

Дивіться також:  Салат з червонокачанної капусти з яблуком






Готову набряклу квасолю промиваю від соди і ставлю варити на великий вогонь, щоб було швидше. Зварену квасолю відкидаю на друшляк, промиваю в холодній воді, прибираю шкірку (якщо з’явилася після варіння) і додаю в сковороду до овочів, перемішую, додаю неммного води і протушую.
Сюди ж додаю і томатний сік (у мене домашній), тушу. І в цей час тисну ножем 2 зубчики часнику для запаху і дрібно рублю разом з кропом додаю в сковороду, перемішую і тушу.

На сухій сковороді підсмажую білий хліб і викладаю на тарілку. Експрес — лобіо готово. Його можна подавати як самостійне блюдо, на гарнір. У мене сьогодні лобіо і хлібці.
Смачної вечері!