Салат з кавуна сиром фета і мятою

Кавуновий салат дуже простий у приготуванні, виглядає приголомшливо, радує око, до того ж чудово охолоджує в спекотні літні дні.

Інгредієнти

Кавун (очищений від кісточок) — 250 гр
Фета — 100 гр
Мята (свіжа, гілочки — 2-3 шт.
Заправка для салату:
Олія оливкова — 2 ст. ложки
Оцет (бальзамічний) — 0,5 ч. ложки
Сік лимонний — 0,5 ч. ложки

Як приготувати Салат з кавуна сиром фета і м’ятою

Є кілька простих інгредієнтів, які просто добре поєднуються. Ці інгредієнти: кавун і фета, і м’ята.

Цей освіжаючий салат дуже простий у приготуванні, виглядає приголомшливо, радує око, до того ж чудово охолоджує в спекотні літні дні.

Покроковий рецепт

Найважче в цьому салаті почистити кавун… Беремо кавун, розрізаємо навпіл, вирізаємо менш кістляву частину м’якоті кавуна, очищаємо від насіння і нарізаємо квадратиками. Укладаємо кавунові кубики в глибоку чашку.

Листочки м’яти промиваємо, сушимо на паперовому рушнику. Потім дрібненько нарізаємо м’яту.

Додаємо м’яту в чашу з кавуном і перемішуємо.

Посипаємо все сиром фета (можна порізати кубиками, але мені більше подобається крихта).

Тепер готуємо салатну заправку. Змішуємо 2 столові ложки олії, пів чайної ложки бальзамічного оцту і додаємо лимонний сік. Все перемішуємо.

Заправляємо наш кавуновий салат приготовленою сумішшю. Подаємо до столу охолодженим.

Дивіться також:  Салат з курячою грудкою, виноградом і селерою