Перець, фарширований фаршем і рисом, запікається духовці під сирною скоринкою. Виходить смачно і ситно!

Інгредієнти
| Цибуля — 1 шт. | |
| Морква — 1 шт. | |
| Масло рослинне — 30 мл | |
| Фарш яловичий — 400 гр | |
| Рис відварний — 1 ст. | |
| Яйце — 1 шт. | |
| Сіль — за смаком | |
| Перець мелений — за смаком | |
| Майонез — 4 ст. л. | |
| Сир — 50 гр | |
| Часник — 2 зуб. | |
| Перець болгарський — 5 шт. |
Приготувати фарширований перець можна не тільки на плиті, але і запекти його в духовці. Для начинки використовується мясний (змішаний) фарш, який доповнюється відварним рисом і овочами, пасерованими в рослинному маслі. Скоринка запечених на перцях виходить завдяки соусу з сиру, майонезу і часнику. Починаємо готувати.
Покроковий рецепт

Очищаємо від шкірки морквину, подрібнюємо її за допомогою терки. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Викладаємо нарізку з овочів в рослинне масло, прогріте заздалегідь. Пасеруємо овочі до м’якості.

У миску викладаємо заздалегідь зварений рис, поміщаємо до нього фарш.

Додаємо остиглі овочі зі сковороди.

До інгредієнтів розбиваємо куряче яйце. Солимо і перчимо на свій смак.

Чистими долонями інгредієнти перемішуємо. Начинка для фарширування перців готова.

Перець розрізаємо вздовж на дві половинки-човники. Видаляємо насінну коробочку.

Половинки перців заповнюємо начинкою. Поміщаємо перці в форму для запікання або просто на деко. Відправляємо перці в духовку на 20 хвилин. Температура – 200 градусів.

За цей час приготуємо сирний соус. Майонез змішаємо з натертим сиром і подрібненим часником. Перемішаємо. Сирною масою змастимо перці і знову повернемо їх в духовку ще на 15 хвилин.

Соковиті фаршировані перці під сирною скоринкою, приготовлені в духовці, готові! Приємного апетиту!