Солоне сало з часником «Для великої сімї»

Сало — дуже смачна, поживна закуска, особливо коли солишь своїми руками.

Інгредієнти

Сало — 8 кг
Сіль — 0.5-0.7 кг Можна менше
Часник — 350-500 г. На смак
Вода — 3-3.5 л.

Як приготувати Солоне сало з часником «Для великої сім’ї»

Сьогодні розповім вам про те, як посолити цілих 8 кг свинячого сала. Ми привозимо з села кілограмів по 10-15 і половину відразу засаливаем. Інше коптимо. Вистачає його на цілий рік. Солоне сало поєднується з більшістю гарячих страв. Його можна їсти «вприкуску» з хлібом.

Покроковий рецепт

Ріжу сало на шматки довільного розміру.

Від дуже великих шматків відрізаю вздовж частина жиру як це показано на фото. Сало зі шкіркою засаливаю, а відрізаний жир відправляю в котлетний фарш

Чищу і дрібно нарізаю домашній часник.

Підготуємо великий емальований. В моєму баку маленька дірочка, тому помістила туди великий пакет.

Нарізане сало викладаю в бак. Заливаю зверху водою, в яку попередньо висипаю порізаний дрібно чесночек. Залишаю в холодному місці на 3-5 днів.


Після того, як сало просолится, розкладаю його за фасувальним пакетах і прибираю в морозильну скриню. Ось такий простий рецепт солоного сала «Для великої родини».

Дивіться також:  Тушкована печінка в сметані