Перець фарширований

Перець фарширований – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пропоную Вам рецепт фаршированого перцю – порадуйте Ваших близьких смачною вечерею!

Інгредієнти

Свинина – 1 кг
Морква – 3 шт.
Ріпчаста цибуля – 1-2 великих або 5-6 дрібних
Болгарський перець – 10 шт.
Рис – 100 г
Томатна паста – 200 г
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Лавровий лист – 1-2 шт

Як приготувати Перець фарширований

Ситне, досить не складний у приготуванні страва порадує Вас і Вашу родину за вечерею, його не соромно подати і за святковим столом. Прекрасно поєднується з будь-яким гарніром, а також добре йде і в якості самостійного блюда. Пропоную Вам рецепт фаршированого перцю – порадуйте Ваших близьких смачною вечерею!

Покроковий рецепт

Ставимо рис на вогонь і варимо до напівготовності. Потім промиваємо і відставляємо в сторону, він нам стане в нагоді пізніше.

Далі чистимо перець. Акуратно відрізаємо перець біля основи, робимо, так звані, “шляпки”, дістаємо насіння і відкладаємо наш перчик в бік. Переходимо до наступного овочу і так всі 10 штук.

Чистимо цибулю та нарізаємо його кубиками. Можна великими, дрібними кубиками, півкільцями, кілець, кому як подобається.

Моркву натираємо на крупній тертці.

Тепер готуємо заправку: на розпечену сковороду висипаємо цибулю і моркву і обсмажуємо поки овочі не стануть м’якими і золотистими (як на 2-му фото). За бажанням, цибулі і моркви можна насипати більше, ніж за рецептом, все залежить від побажань Вашої родини (мій чоловік дуже любить цибулю). Це відмінне доповнення для страви, яку Ви подасте в дуеті з перчиком.

До погашеним овочів додаємо томатну пасту, добре перемішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини і все, заправка готова! В кінцевому підсумку вона повинна вийде як на 2-му фото.

Переходимо до начинки нашого перчика, безпосередньо до фаршу.
Перекручуємо На м’ясорубці м’ясо. Потім додаємо сіль, перець за смаком і раніше приготовлений рис (він у нас стоїть в стороні). Все ретельно перемішуємо.

Наступний крок – начинка перцю. Беремо перчик і фаршируємо його, можете допомогти собі чайною ложкою. Намагайтеся, щоб фарш добре утрамбовался, але без фанатизму, а то крихкий овоч може тріснути. Робити зверху гірку не варто – тоді “капелюшок” буде падати.

Беремо ємність, в якій будемо гасити, і на дно викладаємо третину заправки. Розподіляємо її по дну.

Утрамбовуємо наш начинений перець і накриваємо його “капелюшками”. У мене залишилося трохи фаршу і я зробила пару тефтелек.

Зверху засипаємо залишилася заправкою і заливаємо кип’яченою водою до “капелюшків”, можна менше. Ставимо на вогонь і чекаємо поки закипить. Після закипання, додати сіль, перець і лавровий лист. На повільному вогні перець повинен тушкуватися 30-40 хвилин. Після приготування дайте страві постояти 10 хвилин, так би мовити, дійти до кондиції і можна подавати на стіл.

Фарширований перець готовий! Приємного Вам апетиту!!!!