Вершковий десерт з ягодами і білим шоколадом

Дуже смачний шоколадний десерт, приготований на білках і вершках з ягодами.

Інгредієнти

ваніль в порошку — за смаком
ягоди свіжі — ківі, полуниця, малина, чорниця
желатин — одна ст. ложка з гіркою
сирі білки курячі — два
вершки жирні — склянка
білий шоколад — одна плитка
тростинний цукор — пісок- половина склянки

Як приготувати Вершковий десерт з ягодами і білим шоколадом

Заморожені ягоди в вершково-білкової суміші – одне з моїх уподобань в жарку пору року.

Покроковий рецепт

Нарізати дрібними кубиками очищену ківі. У полуниці, чорниці та малини видалити плодоніжки. Відкласти в сторону.

Потім підготувати миску з вогнетривкого матеріалу, насипати в неї в достатній кількості гранульованого желатину, влити трохи відфільтрованої води. Змішати желатин з водою, залишити набухати на кілька хвилин.

Потім ємність з ним поставити на слабкий вогонь. Прогрівати желатин при частому помішуванні до повного розчинення всіх желатинових гранул, потім в окремому посуді з жаростійкого матеріалу збити яєчні білки.

Далі в добре збиту білкову суміш додати за смаком порошковий ванілін, а також необхідну кількість цукрового піску, продовжити процес збивання ще кілька хвилин.

Жирні вершки збити міксером. Додати білкову солодку суміш, желатин, перемішати виделкою або вінчиком гарненько все.

Після цього розтопити на водяній бані білий шоколад.

Підготувати невеликі силіконові формочки, влити в них рівними порціями розтоплений шоколад, відправити ці ємності в холодильник на п’ятнадцять хвилин.

Далі формочки заповнити вершково-білковою масою. Зверху викласти порізані раніше фрукти.

Відправити вершково-білковий шоколадний десерт знову в холодильну камеру і залишити до повного застигання. Як тільки шоколадний десерт повністю застигне, вийняти акуратно його з формочок, перекласти на плоске блюдо. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Зелений рулет зі шпинату з лососем