Форель, запечена в духовці під томатним соусом з мигдалем

Пробуючи це блюдо я була на сьомому небі.

Інгредієнти

Форель — 1 шт. (філе)
Помідори черрі — 400 г (порізані)
Цибуля ріпчаста — 1/2 головки (дрібненько перезанный)
Часник — 4 зубчики (дрібно порубаного)
Оливкова олія — 2 ст. л.
Сіль — 1/2 ч. л. (великої)
Винний червоний оцет — 2 ст. л. (херес)
Червоний перець — 1/2 ч. л.
Цукор — 1/4 ч. л.
Мигдальні горіхи — 2 ст. л. (січених)
Базилік — 1 ст. л. (порізаного)
Сухарі — 1 склянка (мелених)

Як приготувати Форель, запечена в духовці під томатним соусом з мигдалем

Я хотіла б представити фантастичний рецепт, який був частиною святкування мого Нового Року. Це було просто і смачно. Пробуючи це блюдо я була на сьомому небі. Томатний соус був такий гарний… я не помилилася, він дійсно був прекрасним доповненням до риби.

Покроковий рецепт

Розігріти духовку до 170 градусів. В жароміцної посуді в духовці підсмажити цибулю, періодично помішуючи, поки він не стане м’яким (7 хвилин). Додати туди ж часник і помідори і смажити ще 4 хвилини. До суміші додати сіль, оцет, перець, цукор і тримати в духовці близько 12 хвилин. Посипати зверху горіхами і тримати в духовці ще 12 хвилин. Підняти температуру до 200 — 210 С і випікати близько 8 хвилин або поки суміш насипана зверху не підсмажиться. Додати базилік. На філе форелі викласти приготовану вище суміш.

Викласти, як показано на фото.

Посипати зверху на суміш панірувальні сухарі.

Випікати при температурі 170 градусів до готовності риби.

Дістати з духовки.

Приємного апетиту!

Дивіться також:  Карась у сметані