Мідії обсмажені в лимонно-соєвому соусі

Для приготування нам знадобляться мідії, соєвий соус, лимон,олія для обсмажування молюсків

Інгредієнти

Мідії — 200г
Лимон — 1/4 частина
Соєвий соус — 1 чайна ложка
Соняшникова олія для обсмажування
Спеції — за смаком

Як приготувати Мідії обсмажені в лимонно-соєвому соусі

Молюски – унікальний поживний продукт з масою корисних властивостей і мікроелементів. Мідії вважаються делікатесом, тому багато господинь бояться їх готувати. І дарма, адже приготуванні мідій – це дуже легко і просто!

Покроковий рецепт

Готуємо необхідні продукти. Особливу увагу звертаємо на мідії (можна придбати вже відварені мідії в замороженому вигляді або сирі мідії потребують варіння). В моєму випадку молюски відварені і попередньо розморожені протягом години.

Розморожені мідії обдаємо окропом.

Викладаємо молюски на суху сковорідку, щоб вони випустили зайву вологу.


Після випаровування вологи додаємо спеції за смаком і вичавлюємо сік лимона

Вливаємо на сковороду 1 столову ложку соєвого соусу

Обсмажуємо мідії на середньому вогні до появи красивою золотистої скоринки

Смажені мідії можна використовувати як основу для салатів, пасти з морепродуктів або вживати як окрему страву з гарніром. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Швидкий соус для курки або качки