Швидкий соус для курки або качки

Інгредієнти

Курячий жир — 50 мл (зібраного з дека при приготуванні курки або качки)
Борошно — 50 г
Рослинне масло — 100 г (або вершкового)
Бульйон — 1-2 склянки (або води)
Сіль —
Мелений чорний перець —
Херес — 2-3 ст. л.
Трави — 1 ч. л. подрібнених трав (розмарин, чебрець, шавлія)

Як приготувати Швидкий соус для курки або качки

Ви можете зробити соус будь-якої консистенції, змінюючи при цьому кількість доданого бульйону і варіюючи часом варіння.

Соус для курки або качки можна зберігати в холодильнику близько тижня або заморозити на строк до трьох місяців. Після заморожування: обережно розігрійте соус на повільному вогні, час від часу помішуючи, щоб запобігти руйнуванню структури соусу.

Покроковий рецепт

На слабкому вогні в невеликій каструлі розігріти олію. Додати подрібнені трави (розмарин, чебрець, шавлія) і борошно.

Все перемішати лопаткою.

Збити віночком, щоб розбити грудочки.

Додати, зібраний з дека при запіканні качки або курки, жир.

Варити до утворення пастоподібної маси.

Потім додати бульйон.

Варити кілька хвилин до потрібного вам загустіння. Додати за смаком сіль, перець, при бажанні – приправу, трохи вина.

Приємного апетиту!

Дивіться також:  Баклажани, смажені з помідорами та яйцями