Запечена квасоля з томатами в соусі

Час приготування: 2 год 30 хв.

Вам подобаються квасоля? Тоді цей рецепт для вас — запечена квасоля з томатами в соусі з помідорами, ніжна, соковита, смачна!

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
квасоля біла суха — 500 г
оливкова олія — 100 г
цибулю нарізану — 100 г
морква — 170 р
часник — 1 великий зубчик
свіжі помідори — 250 г
томатна паста — 65 г
селера — жменька
свіжа зелень — жменька

Як приготувати Запечена квасоля з томатами в соусі

Для приготування береться біла квасоля, вона більш ніжна. Вміст білка 23 грама.

Покроковий рецепт

1

Для початку потрібно замочити квасолю у достатній кількості води годин на шість (краще це робити на ніч). Безпосереднє приготування зайняло у мене години дві з половиною.

2

Поставити в каструлю варитися білу квасолю з достатньою кількістю води. Час варіння близько 2-х годин, поки вона не стануть м’якими.

3

Обсмажити на сковорідці на олії дрібно порізану цибулю, додати часник і нарізану моркву. Смажити до золотистого кольору. Потім додати нарізані помідори і селеру. Готувати близько 2-3 хвилин, іноді помішуючи.

4

Потім додати томатну пасту і тушкувати ще 2 хвилини. Змішати овочеву суміш з квасолею, приправити сіллю і перцем і тушкувати. Як тільки суміш почне згущуватися, перекласти все в вогнетривке блюдо.

5

Розігріти духовку до 220 ° C градусів і запікати квасоля ще 30-40 хвилин, накривши блюдо кришкою або фольгою.

6

У підсумку виходить дуже смачна запечена квасоля в томатному соусі. Подавати до столу теплим. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Пряний салат з тунцем і авокадо