Тришаровий молочний десерт

Смачний і оригінальний десерт на молочній основі.

Інгредієнти

Молоко — 1,5 л
Какао — 2 ч. л.
Кава — 2 ч. л.
Цукор — за смаком
Ванілін — 1/2 ч. л.
Агар-агар — 1,5 на 500 мл

Як приготувати молочний десерт Тришаровий

Молочний десерт з різними смаками – це цікавий, яскравий і оригінальний десерт. Краще всього, готувати таке ласощі у прозорих ємностях, щоб було видно шари страви. Шари можна викладати в будь-якій послідовності і додавати за бажанням спеції у кожен шар страви. Для молочного десерту підійде як желатин, так і агар-агар. Я використовую останній, так як він робить шари більш щільними і чіткими. Подавати таку страву варто відразу ж з холодильника, а можна прикрасити за бажанням – ягодами, кокосовою стружкою, крихтами шоколаду або корицею. Такий десерт добре підійде для дітей, так як він повністю натуральний, привабливий і до того ж корисний.

Покроковий рецепт

Підготувати інгредієнти для десерту. Я використовую порошок агар-агару, цукор для кожного шару, кави, какао та ваніль.

Для початку, довести молоко до кипіння (480 мл), потім розчинити в ньому 1,5 чайної ложки агар-агару і цукор за смаком.

Додати 20 мл звареної кави і гарненько перемішати.

Розлити кавовий шар з ємкостей.

Таким же чином приготувати шар з какао, яке потрібно попередньо змішати з цукром у пропорції 1:1.

Розлити холодним наступним шаром.

Останнім приготувати ванільний шар, додавши до молока агар-агар, цукор і ванілін.

Остудити і залити останнім шаром. Дати десерту застигнути, а потім подавати до столу. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Рисовий пудинг з полуницею