Смачне і яскраве блюдо, яке стане паличкою-виручалочкою для кожного кулінара.
Інгредієнти
Філе куряче (подвійне) — 1 шт. |
Печериці — 350 гр. |
Болгарський перець — 2 шт. |
Цибуля — 1 шт. |
Томатна паста — 2 ст. л. |
Рослинне масло — для смаження |
Як приготувати Куряче філе під овочами «Венеція»
Деякі люди недолюблюють куряче філе, вважаючи його смаку і сухим. Частково це думка про м’ясі склалася із-за того, що відварне філе входить до складу більшості дієт, а в те, що дієтичне харчування може бути смачним, вірять одиниці. Але зараз мова зовсім не про харчові обмеження. Куряче філе можна приготувати так, що будь-який, навіть найвибагливіший гурман, пальчики після нього оближе.
Покроковий рецепт
Підготувати овочі: цибулю очистити і порубати, перець звільнити від насіння і нарізати кубиками, шампіньйони ретельно промити і дрібно нарізати.
На розігрітому рослинному маслі в першу чергу обсмажити до прозорості цибулю.
Після чого додати до нього кубики болгарського перцю і продовжувати смажити, періодично помішуючи, на середньому вогні.
Через кілька хвилин всипати до овочів гриби, ще хвилину продовжувати обсмажувати, потім накрити кришкою сковороду і тушкувати овочі до повного випаровування рідини.
Філе нарізати порційними шматочками і злегка відбити кожен з них за допомогою дерев’яного молотка.
Змастити форму для запікання олією і викласти в неї пластини філе.
М’ясо присолити і змастити зверху кетчупом або томатною пастою.
Злегка остиглі овочі викласти товстим шаром поверх м’яса.
Для того щоб під час запікання овочі не пересохли, їх можна злегка присипати тертим твердим сиром і змастити майонезом. Запікати м’ясо в духовці при 190 градусах протягом 25-30 хвилин.