Курячий салат Хрустик з смаженою картоплею і овочами

Цей дивовижно смачний салат отримав свою назву завдяки хрускоту, супутньому під час трапези. Практично всі використовувані для приготування салату інгредієнти похрускують.

Інгредієнти

Огірки свіжі — 1 шт.
Перець болгарський червоний — 1 шт.
Сир твердий — 100 гр.
Картопля — 2-3 шт.
Куряче філе — 300 гр.
Майонез — 3 ст. л.
Сіль — за смаком
Олія — для смаження

Як приготувати Курячий салат «Хрустик» з смаженою картоплею і овочами

Найскладніше в рецепті салату Хрустик – це приготування хрусткої картоплі фрі. Важливо дотримуватися технологію підготовки бульб картоплі для смаження, а в процесі смаження використовувати як можна більше масла і сильне нагрівання.

Покроковий рецепт


У першу чергу потрібно приготувати картоплю фрі. Для цього бульби картоплі слід очистити від шкірки і промити. Овоч натерти на крупній тертці.


Натертий картоплю залити холодною водою і залишити години на 1,5. Після цього промити соломку під проточною водою, викласти на рушник і підсушити.


У сковороду наливаємо побільше олії. Кількість залежить від розміру використовуваної посуду. Важливо, щоб у процесі смаження картоплю плавав у маслі. Обсмажуємо картоплю на великому вогні. Можна смажити маленькими порціями. Готову картоплю перекладаємо в тарілку і посипаємо сіллю.

Куряче філе ріжемо на шматочки. Їх розмір залежить від індивідуальних переваг. Філе обсмажуємо на розігрітій олії до готовності.


Огірок і перець нарізаємо на дрібні кубики і з’єднуємо в салатнику.


Додаємо нарізаний кубиками сир і обсмажені шматочки курки.


Заправляємо салат майонезом і солимо. Ретельно перемішуємо. Картоплю додаємо перед подачею на стіл, що дозволить зберегти його хрустким.


Салат не вимагає просочення, його можна подавати до столу відразу після приготування.

Дивіться також:  Салат Мітла із сирого буряка, моркви і капустки