Цей дивовижно смачний салат отримав свою назву завдяки хрускоту, супутньому під час трапези. Практично всі використовувані для приготування салату інгредієнти похрускують.
Інгредієнти
Огірки свіжі — 1 шт. | |
Перець болгарський червоний — 1 шт. | |
Сир твердий — 100 гр. | |
Картопля — 2-3 шт. | |
Куряче філе — 300 гр. | |
Майонез — 3 ст. л. | |
Сіль — за смаком | |
Олія — для смаження |
Найскладніше в рецепті салату Хрустик – це приготування хрусткої картоплі фрі. Важливо дотримуватися технологію підготовки бульб картоплі для смаження, а в процесі смаження використовувати як можна більше масла і сильне нагрівання.
Покроковий рецепт
У першу чергу потрібно приготувати картоплю фрі. Для цього бульби картоплі слід очистити від шкірки і промити. Овоч натерти на крупній тертці.
Натертий картоплю залити холодною водою і залишити години на 1,5. Після цього промити соломку під проточною водою, викласти на рушник і підсушити.
У сковороду наливаємо побільше олії. Кількість залежить від розміру використовуваної посуду. Важливо, щоб у процесі смаження картоплю плавав у маслі. Обсмажуємо картоплю на великому вогні. Можна смажити маленькими порціями. Готову картоплю перекладаємо в тарілку і посипаємо сіллю.
Куряче філе ріжемо на шматочки. Їх розмір залежить від індивідуальних переваг. Філе обсмажуємо на розігрітій олії до готовності.
Огірок і перець нарізаємо на дрібні кубики і з’єднуємо в салатнику.
Додаємо нарізаний кубиками сир і обсмажені шматочки курки.
Заправляємо салат майонезом і солимо. Ретельно перемішуємо. Картоплю додаємо перед подачею на стіл, що дозволить зберегти його хрустким.
Салат не вимагає просочення, його можна подавати до столу відразу після приготування.