Салат з огірків (Заготівля на зиму)

Оригінальний салат з молодих огірочків — це смачна зимова закуска, яка чудово доповнить будь-який гарнір.

Інгредієнти

огірки молоді — 3 кг
цибуля біла — 1 кг
великий червоний перець нарізаний — 1 великий
часник — 6 зубчиків
куркуми — 1/2 чайної ложки
гірчичних насіння — 1 чайна ложка
насіння селери — 2 чайних ложки
олія — 100 мл
сіль — 3 ст. л.
цукор — 5 ст. л.
білий оцет — 5 ст. л.

Як приготувати Салат з огірків (Заготівля на зиму)

Цей рецепт настільки хороший, швидкий і простий у виготовленні, і огірки дійсно чудово поєднуються з цибулею і перцем.

Як тільки ви з’їсте огірки в соліннях, маринад не зливайте! Просто наріжте нові огірочки і закиньте їх в маринад, зберігайте в холодильнику кілька днів. Ось знову готовий салат з огірків, правда, вже маринований.

Покроковий рецепт

6 зубків часнику натерти на тертці (цей інгредієнт можна додавати за своїм смаком та бажанням). Великий болгарський перець помити, видалити плодоніжку з насінням і нарізати тонкою соломкою.

1 кг білої цибулі, 3 кг молодих огірочків нашаткувати на крумной спеціально тертці тонкими кільцями. Все це можна зробити і вручну, але на комбайні процес нарізки буде швидким, простим і менш трудомістким.

Всі подрібнені продукти скласти в каструльку. Додати куркуму, гірчичних насіння і пару ложок сесян селери.

Заправити салат якісним соняшниковою олією (100 мл), сіллю (3 ст. л.) і цукром (5 ст. л.). Перемішати і поварити приблизно 15-20 хвилин.

Наприкінці варіння салат з огірків заправити 5 ст. л. оцту, знову перемішати, поварити 5-7 хвилин. Не забудьте, каструля повинна бути емальованому, щоб не було реакції з залізом і смак салату не псувався!

Дивіться також:  Салат з рибною консервою

Розкласти салат з помідорів з півлітрових баночках. Стерилізувати чверть години, потім закатати і укутати на добу.

Охолоджений салат зберігати в прохолодному погребі.