Солимо огірки холодним способом

Інгредієнти

Огірки —
Кріп — парасольки та гілочки
Часник —
Хрін —
Чорний перець горошок —
Сіль — 1 ст. л.
Вода — 0,6 л (на 800 гр банку)

Як приготувати Солимо огірки холодним способом

Покроковий рецепт

Банки гарненько промити, простерилізувати 15 хвилин (кришку стерилізувати 5 хвилин).

Приготувати прянощі: парасольки кропу, гілочки кропу, часточки часнику, корінь хрону, перець запашний горошок. Помити.

На дно банки викласти трави і прянощі, слідом — чисті, без «попок» огірки, попередньо вимочені у воді 2 години (так краще стоять). Огірки класти так, щоб до верхнього рівня банки залишалося ще 5 см, інакше вони, ввібравши частина розсолу, виявляться потім нагорі без заливки. Додати солі (на 1 літр достатньо 1 столової ложки без верху).

Залити некип’яченої (можна джерельною водою. Оцет в цьому рецепті не додається.

Закрити кришкою, поставити в холодне місце (прохолодний льох або холодильник). Огірочки виходять солоними і хрусткими.

Дивіться також:  Солоні, хрусткі огірки по-селянськи