Консервовані огірки

Інгредієнти

Кріп — 1 шт.
Листя хрону — 1 маленький
Бадилля — морквяна бадилля 1 гілочка
Чорний перець горошок — 5 шт.
Часник — 1 зубчик
Огірки —
Вода —
Сіль — 1 ч. л. (7 гр)
Цукор — 2 ч. л. (5 гр)
Оцет 9% — 50 мл

Як приготувати Консервовані огірки

Засолювання огірків досить трудомісткий процес і кожна господиня знає, наскільки важка ця робота, особливо якщо погода стоїть жарка. Але треба пам’ятати, «що влітку вродиться, то взимку згодиться»! Цього літа пропоную вам рецепт засолки огірків на зиму без довгого стояння біля плити ;-). Кисло-солодкий смак цих огірків нагадує мариновані огірочки фірми «Globus». Раніше, коли соління в магазинах було важко дістати, за цим огірочків всі сходили з розуму :-). Огірочки можна зберігати в квартирі, єдине, кілька годин бажано їх потримати в холодильнику. Готові огірочки через 3 дні, а якщо дуже маленькі – на наступний день. Отже, мариновані огірочки «як магазинні». Знімайте пробу )).

Примітка: в залежності від літражу змінюйте кількість оцту і солі/цукру.
На 600 гр банку– 30 мл оцту 9% (у столовій ложці 15 мл рідини)
На 800 гр банку– 40 мл оцту 9%
На 1 літр. банку – 50 мл оцту 9% (або 1 ч. л. 70% оцтової кислоти)
На 3 літр. банку – 150 мл оцту 9% (або 3 ч. л. 70% оцтової кислоти)
У мене інгредієнти вказані на одну літрову банку.

Покроковий рецепт

Необхідні інгредієнти…

Огірки замочити у воді на 1-2 години. Банки і кришки промити содою, відкласти в сторону. Підготувати всі інгредієнти, промити трави, почистити часник.

У кожну банку покласти парасольку кропу, листочок хрону, морквяну бадилля, чорний перець горошком, по зубчику часнику. Додати оцет.

Дивіться також:  Солоні, хрусткі огірки по-селянськи

Огірки добре промити, зрізати попки, укласти їх у банки. Залити водою (можна не кип’яченою, можна фільтрованої або покупної з банок).

У кожну банку додати по 1 чайній ложці солі.

По 2 чайні ложки цукру.

Банки поставити в каструлю (таз). Ємність наповнити до плічок банок водою. (Вода в банках з огірками — холодна, відповідно, і в каструлю ми наливаємо холодну воду). Поставити на вогонь. Воду в каструлі довести до кипіння і з моменту кипіння стерилізувати банки 5-7 хвилин (3-х літрові стерилізують близько 15-20 хвилин). Банки під час стерилізації я накриваю кришечками, але щільно не закриваю, т. к. кришку може зірвати.

Після…банки закатати, перевернути (не обгортаючи!), охолодити до кімнатної температури. Після охолодження, бажано, їх поставити на кілька годин у холодильник (я роблю це на ніч). Огірочки виходять хрусткі з кисло-солодким смаком. Літо запасає, а зима поїдає! Приємного зимовища!