Салат на зиму з огірків Ніжинський

Заготовок на зиму з огірків багато не буває.

Інгредієнти

огірки — 4 кг порізати
цибуля — 0,5 кг порізати півкільцями
часник — 10 зубчиків пропустити через прес
оцет — 125 мл
раст. олія — 60 мл
цукор — 4 стіл. ложки
сіль — за смаком
кріп, петрушка — за смаком дрібно покришити

Як приготувати Салат на зиму з огірків «Ніжинський»

Цей салат в нашій сім’ї йде на «ура». Літрова баночка з’їдається за один присід. І хоч у банку він виглядає не так красиво, я раджу його приготувати. Так як це салат – не обов’язково щоб огірки були один в один. Підійдуть різної величини і розміру.

Покроковий рецепт

1. Готуємо продукти, які нам знадобляться. Моєму огірки – 4 кг, очищаємо від лушпиння 0,5 кг цибулі і 10 часточок часнику, дрібно кришимо петрушку і кріп. Також готуємо 125 мл оцту, 60 мл рослинного масла, 4 столові ложки цукру, сіль за смаком.

2. Огіркам відрізаємо попки, розрізаємо вздовж і кришимо, як на звичайний салат

3. Цибулю ріжемо півкільцями, часник пропускаємо через прес, якщо такого в будинку не знайшлося – перекручуємо на м’ясорубці.

4. Змішуємо огірки, цибуля, часник і петрушку з кропом у великій ємності. Солимо за смаком і відставляємо на 30 – 40 хвилин, щоб огірки просолились і пустили сік. За цей час готуємо банки.

5. Зливаємо сік, що виділився, додаємо оцет, масло і цукор. Перемішуємо наш салатик і складаємо в банки

6. Стерилізуємо салат: літрові банки 20 – 25 хвилин, півлітрові 15 хвилин

Дивіться також:  Салат з курки і стручкової квасолі з заправкою з соєвого соусу