Салат з креветок, авокадо і огірків з ароматною імбирною заправкою

Цей салат з креветок і авокадо можна приправити просто оливковою олією, але смак страви покращиться в кілька разів, якщо полити його імбирною ароматною заправкою.

Інгредієнти

стиглий авокадо середнього розміру — одна штука
свіжі великі огірки — дві штуки
рубаний шпинат — велику жменю
великі креветки — 250 грам попередньо очищені
вершкове масло — 2 ст. ложки
очищена подрібнена часникова часточка — 1 зубчик
чилі-порошок — 1/2 чайної ложки або по смаку
кайенский перець — 1/4 чайної ложки або по смаку
нарізана свіжа кінза — для посипання
арахіс — для посипання
Для заправки:
коричневий цукор — одна щіпка
корінь імбиру тертий — одна ч. ложки
сік лайма — дві ч. ложки
ароматна соняшникова олія — дві ч. ложки
гірчиця порошкова — третина ч. ложки
рисовий оцет — третина ч. ложки
майонез — 1 ст. ложка
морська сіль тонкого помелу — за смаком
прохолодна вода питна — третина ч. ложки

Як приготувати Салат з креветок, авокадо і огірків з ароматною імбирною заправкою

Цей салат з креветок і авокадо можна приправити просто оливковою олією, але смак страви покращиться в кілька разів, якщо полити його імбирною ароматною заправкою.

Покроковий рецепт

Авокадо почистити, розрізати його на дві частини, видалити кісточку. Нарізати цей плід невеликими кубиками, викласти в салатник.

Порізати листя шпинату, перекласти в салатник.

Огірочки очистити від шкірки, якщо вона жорстка. Нарізати кубиками, перекласти в салатник.

Очищені креветки обсмажити на вершковому маслі, додавши подрібнений часник, 1/2 чайної ложки чилі-порошку і 1/4 чайної ложки кайенского преца. Обсмажувати 1 хвилину. Все перекласти в салатник.

Після цього потрібно приготувати з решти інгредієнтів, крім арахісу і кінзи, ароматну заправку. Все добре змішати.

Дивіться також:  Курячий салат з кукурудзою і редискою

Влити імбирну заправку в овочевий салат з креветками, перемішати. Посипати приготоване блюдо подрібненим арахісом і негайно подавати його до столу.