Ситний салат з копченою ковбасою і сиром

Основні переваги запропонованого салату – це доступність використовуваних для нього продуктів і нескладність приготування. Інгредієнти потрібно лише подрібнити і заправити улюбленим майонезом.

Інгредієнти

Ковбаса копчена — 200 гр
Яйце куряче — 2 штуки
Сир твердий — 100 гр
Огірок свіжий — 1 штука
Цибуля зелена — 0,5 пучка
Сіль — за смаком
Майонез — 3 ст. ложки

Як приготувати Ситний салат з копченою ковбасою і сиром

Якщо у вас немає часу на готування складних салатних страв, а святкове застілля хочеться урізноманітнити смачним блюдом, то візьміть на озброєння цей рецепт. Інгредієнти цього салату – копчена ковбаса, варені курячі яйця, свіжий огірок і сир твердих сортів. Своєрідну свіжість салату надаємо зелений лук. З спецій у салаті з копченою ковбасою і сиром використовується тільки сіль, а за бажанням можна полити страву ще і чорним меленим перцем. Майонез для заправки взяти будь-який, але краще з меншим вмістом жирності. Із запропонованих інгредієнтів відварити потрібно тільки курячі яйця. Потім остудити під холодною водою їх і очистити від шкаралупи.

Покроковий рецепт

Потрібні продукти для салату підготовлені, приступаємо до їх нарізці на обробній дошці. Почати можна, в принципі, з будь-якого продукту. Нарізаємо ковбасу спочатку на кільця, а потім навскоси подрібнюємо їх у формі соломки. Нарізку з копченої ковбаси перекладаємо в миску.

Промиваємо свіжий огірок. Якщо у нього не гірчить кожурка, то її зрізати не потрібно. Подрібнюємо огірок так само, як і ковбасу, тобто соломкою. Додаємо подрібнений огірочок до ковбасі.

Очищені курячі яйця просто шаткуємо кубиками.

Промиті пір’я зеленої цибулі дрібно нарізаємо.

Сир (він повинен бути твердих сортів) натираємо. Перекладаємо сирну стружку до інгредієнтів в миску.

Дивіться також:  Легкий овочевий салат з бринзою

Залишилося наші подрібнені продуктові компоненти заправити будь-яким майонезом і присмачити сіллю (а також за бажанням – меленим чорним перчиком).

Змішуємо інгредієнти в мисці звичайною ложкою.

Ситний апетитний салат готовий. Подати його до столу можна в загальному відповідному салатнику або розкласти порційно в креманки. Приємного вам перекусу!