Гармонійне поєднання яскравого смаку баклажана і ніжності яєчного кляру в одному блюді
Інгредієнти
середні баклажани – 3 шт. | |
яйця – 2 шт. | |
сіль, перець – за смаком | |
олія для смаження – 5 ст. л. |
Смак цієї страви дивує, так само як і легкість його приготування. Баклажан спочатку володіє дуже яскравим, насиченим, специфічним присмаком. Завдання кляру не перебити, а лише підкреслити ці дивовижні відтінки.
Покроковий рецепт
Підготувати інгредієнти
1. Овочі помити, видалити плодоніжки, розрізати уздовж на смуги, товщиною близько 7 мм – 1 див.
2. У кожен шматочок з двох сторін втерти трохи солі, зверху поперчити. При такому способі приготування, вимочити баклажан у солоній воді для позбавлення від гіркоти не потрібно.
3. У невеликій мисці виделкою або кухонним добре збити віночком яйця. Їх можна не солити.
4. Кожну баклажанну смужку занурити в кляр, викласти на розпечену сковороду. Важливо, щоб сковорідка і масло на ній були добре прогріті. В іншому випадку, кляр стече і не буде триматися на баклажанах.
5. Обсмажувати з кожного боку за 4 – 6 хвилин.
Якщо сковорода буде правильно розігріта, використання борошна для кляру не знадобиться. За рахунок швидкого обсмажування, яйце чудово закріпиться на овочах.
Баклажани в клярі відмінно доповнюють вечеря, що складається з свіжого овочевого салату. Чудово поєднуються за смаком з помідорами і кропом.