Моя друга половина з перших страв воліє борщ, готовий його їсти і на сніданок, і на обід, і на вечерю.
Інгредієнти
Яловичина – 300 г (або свинина) | |
Лавровий лист – 2 шт. | |
Перець горошок – 5-6 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Морква – 1 шт. | |
Болгарський перець – 1 шт. | |
Буряк – 1 шт. | |
Помідори – 1-2 шт. | |
Капуста білокачанна – 1/2 качана (не великий, бажано молодий) | |
Петрушка – 1 пучок | |
Часник – 1 зубчик | |
Рослинна олія – 2 ст. л. | |
Сметана – за смаком |
Пропоную Вашій увазі варіант мого річного борщу, гаряче улюбленого чоловіком. Особливо він гарний, коли настоїться і стане насичений…
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти. Нарізати кубиками картоплю.
На крупній тертці нашаткувати моркву.
На великій тертці буряк нашаткувати.
Нарізати помідори і солодкий перець кубиками.
Нарізати ріпчасту цибулю. Обсмажити на сковорідці на середньому вогні до прозорості.
Туди ж додати терту моркву. Смажити до золотистого кольору. Потім додати буряк, смажити ще 5-7 хвилин на середньому вогні.
Додати на сковороду помідори і зелений (можна і червоний) перець. Ще смажити 5 хвилин.
У підготовлений заздалегідь м’ясний бульйон з лавровим листом і перцю горошком кинути картоплю. Варити до напівготовності. Посолити за смаком. Закинути в каструлю нашатковану капусту і смажені овочі (нашу заправку). Варити хвилин 10-15. Додати приправи для борщу, роздавлений часник. Вимкнути, кинути петрушку або іншу зелень за вашим бажанням. Дати постояти на вимкненій плиті 15 хвилин.
Борщ розлити по тарілках і подати до столу зі сметаною і свіжою зеленню. Приємного апетиту!