Головна страва ситного обіду
Інгредієнти
гомілка індички – 1 шт. | |
капуста – 1/2 маленького качана | |
картопля – 5 – 6 шт. | |
велика морква – 1 шт. | |
цибуля – 1 шт. велика, 1 шт. маленька | |
помідори – 3 шт. свіжих або заморожених | |
томатна паста – 2 – 3 ст. л. | |
буряк – 1 шт. | |
лавровий лист – 2 шт. | |
сіль – 1 ст. л. | |
болгарський перець – 2 шт. | |
чорний перець-горошок – 6 – 7 шт. | |
часник – 4 – 5 зубчиків |
Борщ – всенародно улюблене і шановане, єдине у своєму роді блюдо, свої секрети приготування якої є в кожній родині. Ідеальний борщ – це символ успішної господині, люблячої дружини і мами.
Покроковий рецепт
Підготувати інгредієнти
1. Зварити бульйон з гомілки індички. Обов’язково додати лаврушку, сіль, перець, маленьку цибулину, пару зубчиків часнику. Чим довше вариться м’ясо, тим більш насиченим і жирніше бульйон. Борщ – це не той суп, який можна приготувати похапцем.
2. Як тільки м’ясо звариться (близько 1 години), його потрібно витягнути з бульйону. Цибулю і часник виловити, вони більше не потрібні.
3. Капусту нашаткувати, опустити в киплячий бульйон, проварити близько 10 хвилин.
4. Картоплю почистити, нарізати великими кубиками. Додати до капусти. Варити до готовності, приблизно 7 – 10 хвилин.
5. Моркву і звірку натерти.
6. Цибулю і перець нарізати кубиками. Буряк, перець, моркву і цибулю обсмажити.
7. Помідори опустити в окріп, хвилини на 3, зняти шкірку, порізати кубиком.
8. Помідори і томатну пасту відправити на сковорідку до засмажки, перемішати, закрити кришкою і протушкувати протягом 5 хвилин.
9. Засмажку вилити в борщ.
10. Борщ обов’язково повинен настоятися. У цей час потрібно підготувати м’ясо до подачі на стіл. Індичку розрізати на порційні шматочки, кожен з яких видавити часник, ретельно втерти.
11. Обсмажити м’ясо на сильно розпеченій сковороді на великому вогні, буквально за 2 хвилини з кожного боку.
12. Страву можна сервірувати. Налити борщ у тарілку, на край викласти шматочки м’яса.