Борщ на бульйоні з індички зі свіжою капустою

Борщ на бульйоні з індички зі свіжою капустою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Головна страва ситного обіду

Інгредієнти

гомілка індички – 1 шт.
капуста – 1/2 маленького качана
картопля – 5 – 6 шт.
велика морква – 1 шт.
цибуля – 1 шт. велика, 1 шт. маленька
помідори – 3 шт. свіжих або заморожених
томатна паста – 2 – 3 ст. л.
буряк – 1 шт.
лавровий лист – 2 шт.
сіль – 1 ст. л.
болгарський перець – 2 шт.
чорний перець-горошок – 6 – 7 шт.
часник – 4 – 5 зубчиків

Як приготувати Борщ на бульйоні з індички зі свіжою капустою

Борщ – всенародно улюблене і шановане, єдине у своєму роді блюдо, свої секрети приготування якої є в кожній родині. Ідеальний борщ – це символ успішної господині, люблячої дружини і мами.

Покроковий рецепт

Підготувати інгредієнти

1. Зварити бульйон з гомілки індички. Обов’язково додати лаврушку, сіль, перець, маленьку цибулину, пару зубчиків часнику. Чим довше вариться м’ясо, тим більш насиченим і жирніше бульйон. Борщ – це не той суп, який можна приготувати похапцем.

2. Як тільки м’ясо звариться (близько 1 години), його потрібно витягнути з бульйону. Цибулю і часник виловити, вони більше не потрібні.

3. Капусту нашаткувати, опустити в киплячий бульйон, проварити близько 10 хвилин.

4. Картоплю почистити, нарізати великими кубиками. Додати до капусти. Варити до готовності, приблизно 7 – 10 хвилин.


5. Моркву і звірку натерти.



6. Цибулю і перець нарізати кубиками. Буряк, перець, моркву і цибулю обсмажити.


7. Помідори опустити в окріп, хвилини на 3, зняти шкірку, порізати кубиком.

8. Помідори і томатну пасту відправити на сковорідку до засмажки, перемішати, закрити кришкою і протушкувати протягом 5 хвилин.
9. Засмажку вилити в борщ.

10. Борщ обов’язково повинен настоятися. У цей час потрібно підготувати м’ясо до подачі на стіл. Індичку розрізати на порційні шматочки, кожен з яких видавити часник, ретельно втерти.

11. Обсмажити м’ясо на сильно розпеченій сковороді на великому вогні, буквально за 2 хвилини з кожного боку.

12. Страву можна сервірувати. Налити борщ у тарілку, на край викласти шматочки м’яса.