Сметанно-овочевий суп з яловичиною

Сметанно-овочевий суп з яловичиною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Простий в приготування овочевий суп порадує своїм смаком, барвистістю і користю.

Інгредієнти

Яловичина – 0,5 кг
Суміш заморожених овочів – 0,5 кг (кольорова капуста, брокколі, морква, зелений горошок, солодкий перець)
Ріпчаста цибуля – 1 шт. середня
Картопля – 3-4 шт. середньої величини
Сметана 20 % – 0,3 кг
Рослинне масло – 1 ст. л. для смаження
Сіль – щіпка
Перець – за смаком
Спеції “Прованські трави” – за смаком

Як приготувати Сметанно-овочевий суп з яловичиною

Господині часто стикаються з питанням, якою б ще цікавий приготувати супчик, здивувати і порадувати сім’ю. В якості основи для першої страви, я вибрала бульйон з яловичини. Це м’ясо відноситься до дієтичних. Його рекомендують людям, які займаються спортом. Яловичина – це один з основних постачальників білків. Також це м’ясо багате залізом, вітаміну групи B і мінеральними солями. Оскільки за вікном зима, вибір овочів впав на заморожену суміш. В її складі морква, цвітна капуста, брокколі, зелений горошок, солодкий червоний перець.

Покроковий рецепт

Готуємо необхідні продукти. М’ясо обробляємо: видаляємо пліву і прожилки.

Ставимо варити яловичий бульйон. Для того, щоб 0,5 кг м’яса добре проварился необхідно близько півтори години. Стежимо за пінкою, її необхідно вчасно зняти. Коли бульйон закипить, посолити.

Поки вариться бульйон займемося овочами. Розігріваємо сковороду і кладемо заморожену овочеву суміш. Даємо просмажиться. Коли випарується вода й овочі стануть м’якими, додаємо 100 г сметани, солимо, перчимо. Даємо потушиться хвилин 5.

Нарізаємо цибулю, потім пасеруємо його.

Перевіряємо, зварилося чи м’ясо. Воно повинно стати м’яким, не гумовим, добре проколюватися ножем. Виймаємо з бульйону і даємо охолонути. Остигле м’ясо нарізаємо і повертаємо назад в суп.

Чистимо картоплю, режим кубиками і кладемо в бульйон. Варимо 10 хвилин.

Додаємо в суп овочеву суміш. Кладемо лавровий лист і кілька штук запашного перцю. Проварюємо близько 3 хвилин.

Висипаємо в суп пасеровану цибулю і залишилася сметану. Пробуємо, при необхідності перчимо. Я додаю ще спеції «Прованські трави». Проварюємо ще кілька хвилин. Відставляємо і даємо настоятися хвилин 10. Можна пробувати. Приємного апетиту!