Гороховий суп з копченим мясом і сухарями

Гороховий суп з копченим мясом і сухарями – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рецепт наваристого зимового супу.

Інгредієнти

Горох – 2 чашки Горох краще вибирати колотий – у такому вигляді він швидше розварюється. Горох необхідно попередньо замочити на ніч. Вранці злити воду.
Копчене м’ясо – 300 грам М’ясо краще вибирати на кісточці – суп буде більш наваристий.
Морква – 2 великих чи 3 маленькі
Цибуля – 1 невелика цибулина
Корінь петрушки – за смаком
Сіль, перець – за смаком
Сухарі з хліба, або спеціальні смажені кульки для супу – 200 грам

Як приготувати Гороховий суп з копченим м’ясом і сухарями

Пікантний суп з гороху, копченого м’яса і овочів стане ситним обідом для всієї родини. Вам обов’язково сподобається це традиційне блюдо в оригінальній подачі.

Покроковий рецепт

Горох поставити варити окремо. За цей час нарізати моркву кільцями, цибулю і корінь петрушки на дрібні кубики.
Набрати в каструлю води, і поставити овочі тушкуватися на невеликому вогні.

М’ясо промити, нарізати невеликими шматочками.

Горох варити до стану розвареної каші. Можна подрібнити блендером.
Після готовності висипати в суп, перемішати. Довести до кипіння, зменшити вогонь і накрити кришкою.
Залишити нудитися на 15 хвилин.
Додати м’ясо і варити ще півгодини. Не солити, так як копчене м’ясо має багато солі, яка вивариться в суп.
Додати спеції, і тільки перед самою подачею на стіл посолити, якщо потрібно.

Якщо немає можливості придбати спеціальні сухарі для супу – їх можна зробити самостійно з висушених шматочків хліба. Але краще пошукати прожарені кульки для горохового супу.
Суп розлити по тарілках, прикрасивши зеленню і сухариками.