Борщ класичний з мясом

Борщ класичний з мясом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Борщ – смачний і ароматний, ситний, відмінний вибір на обід восени, зігріє і додасть сил та енергії.

Інгредієнти

Буряк – 3-4 шт
Морква – 2 шт
Цибуля ріпчаста – 2 шт
Картопля – 5 шт
Перець солодкий – 1 шт можна без нього
М’ясо свинина – 400 гр краще з кісточкою
Цукор – 1 ст. ложка
Оцет 3% – 3 ст. ложки
Томати – 3 шт
Сіль, перець – за смаком
Лавровий лист,перець горошком – за смаком
Рослинне масло – 100 мл
Вода – 3 л

Як приготувати Борщ класичний з м’ясом

Моя бабуся дуже любила готувати борщ, то вона мене і навчила його варити, але вона варила з солоним огірочком і копченою ковбасою, не зовсім класика , але дуже смачно. Борщ буває зимовим (гарячим) і річним ( холодним), т. к. зараз вже осінь я розповім і покажу як готувати зимовий класичний борщ. До речі борщ близький родич борщу, всім хто не дуже любить варену капусту в борщі, цей суп повинен дуже сподобається.

Покроковий рецепт

М’ясо вимити, покласти в каструлю, залити водою і поставити варити.Краще це зробити заздалегідь.



Буряк, моркву, цибулю, картоплю вимити і почистити.



Морква та буряк натерти на дуже великій тертці,щоб вийшло як би брусочками. Можна нарізати брусочками.Цибулю і картоплю нарізати.


Цибулю і моркву викласти на сковороду з рослинним маслом і обсмажити 10 хвилин.Потім викласти на сковороду буряк, посолити, додати цукор і оцет. Тушкувати під кришкою хвилин 15. Якщо не вистачає рідини, додати з каструлі трохи м’ясного бульйону.



Потім додати в овочі нарізані помідори і солодкий перець.Тушкувати ще хвилин 15,до готовності буряків.

М’ясо, відварене до готовності, вийняти з бульйону, нарізати шматочками.

У гарячий бульйон викласти овочі зі сковороди,довести до кипіння, і хвилин через 7 викласти картоплю і м’ясо.Посолити за смаком, поперчити, покласти лавровий лист і перець горошком.Я ще додаю приправу Хмелі-Сунелі і дрібно нарізані зубчики часнику. Варити до готовності картоплі. До столу подати зі сметаною , можна присипати зеленню петрушки і кропу.