Смачні дріжджові булочки до борщу, солянки або супу, за мотивами українських пампушок.
Інгредієнти
Для тіста: | |
Борошно – 500 гр просіяного пшеничного | |
Дріжджі – 2 чайні ложки сухих | |
Кефір – 300 мл рідини (кефір, молоко, вода – на вибір) | |
Сіль – 1 / 2 чайна ложка | |
Цукор – 2 чайні ложки | |
Вершкове масло – 1 столова ложка | |
Кріп – 2 столових ложки | |
Часник – 2-3 зубчики невеликих | |
Для змащування: | |
Часник – 2 зубки | |
Рослинна олія – 2 столові ложки | |
Сіль – щіпка | |
Мелений чорний перець – не багато (за бажанням) | |
Вода – 3 столові ложки, теплою |
Смачні дріжджові булочки до борщу, солянки або супу, за мотивами українських пампушок. Часник і кріп надають специфічний апетитний аромат, солонуватість булочок теж доречна і цікава. Рецепт дріжджових булочок (рецепт українських пампушок) нижче.
Покроковий рецепт
Тісто я готую в хлібопічці, а для цього необхідно чітко дотримуватися пропорції. Можете приготувати дріжджове своїми руками, але воно вже не вийти таким повітряним як в хлібопічці, так як прилад в будь-якому випадку перемішати тісто краще і воно не контактує з повітрям, це теж для цього тесту важливо.
2 чайні ложки сухих дріжджів, 500 г просіяного борошна вищого сорту, 1 чайну ложку солі, 2 чайні ложки цукру, 1 столову ложку масла, 300 мл кефір (або молока, води) завантажити в хлібопічку в тій послідовності, як я написала. Поставити режим приготування тіста». Коли пролунає сигнал, додати подрібнений зубчик часнику (або можна видавити через чеснокодавку) і дрібно рубаний кріп.
Поки тісто підходить, потрібно приготувати часникову обмазку. 2 зубчики часнику подрібнити. Змішати 2 столові ложки рослинної олії (а ще смачніше буде розтоплене вершкове), щіпку солі, чорний мелений перець і подрібнений часник в чаші. Залити 3-ма столовими ложками теплої водою. Заважати до розчинення солі. Суміш для змазування булочок готова.
Деко змастити олією (а краще – застелити пергаментним папером). Відщипуючи шматочки тіста, сформувати невеликі кульки, на відстані один від одного викласти на деко. Змастити часниковою обмазкою, дати підійти 15-20 хвилин, до помітного збільшення в об’ємі.
Заздалегідь розігріти духовку до 190°C – 200°C градусів. Випікати дріжджові булочки з кропом і часником до зарум’янювання близько 30-35 хвилин.
Готові булочки з дріжджового тіста вийняти і знову змастити часниковою обмазкою. Накрити тонким рушником або серветкою. Залишити на 10-15 хвилин, щоб тісто «відпочило».
Пампушки з часником готові! Подавати не солодкі дріжджові часникові булочки з кропом теплими разом з тарілкою гарячого супу. Приємного апетиту!