Домашній джем з соковитих апельсинів можна використовувати як основу для десертів, начинку для здобних пиріжків, а також як маринад для яловичини або курки.
Інгредієнти
соковиті червоні апельсини великі – чотири штуки | |
пектин (желирующее речовина) – 50 г | |
пісок цукровий тростинний – 250 г |
Побачила якось в магазині рожеві апельсини, до того ж зі знижкою і купила спробувати… трохи кислят. Що з ними робити? Просто так сім’я є не хоче. Вирішила зробити з апельсинів заготівлю на зиму – джем. Тепер апельсиновий джем виручає у випічці, до того ж можна подати і до м’яса, додавши трохи лимонного соку.
Покроковий рецепт
Промити червоні апельсини, тоненьким шаром видалити цедру, потім зрізати білу гірку прошарок, після цього розділити ці фрукти на часточки.
Далі необхідно очистити апельсинові часточки від напівпрозорих перегородок і кісточок, нарізати м’якоть кубиками невеликого розміру.
Перекласти нарізану апельсинову цедру і дрібно натерту цедру в каструлю середнього розміру, пюрировать блендером. Далі посуд з апельсиновим пюре необхідно поставити на тихий вогонь і прогрівати кілька хвилин, потім додати пектин, перемішати все гарненько.
Доведіть вміст каструлі до тихого кипіння при постійному помішуванні, потім насипати необхідну кількість цукрового піску.
Продовжити процес варіння апельсинового джему ще п’ять хвилин при постійному помішуванні, потім приготоване запашне ласощі перелити в невеликі скляні баночки, щільно закрити і прибрати в якесь прохолодне місце.