Джем із слив з додаванням апельсина стане відмінним десертом в холодну пору року. Він має дуже ніжний смак, помірну солодкість і приємну консистенцію джему.
Інгредієнти
Стиглі сливи – 3 кг | |
Апельсини – 1 кг | |
Лимони середнього розміру – 2 шт. | |
Цукор звичайний або тростинний – 1,5 кг |
Варення, або якщо хочете джем (у цьому рецепті ми варити сливи і апельсини не будемо) із слив з додаванням апельсина стане відмінним десертом в холодну пору року. Воно має дуже ніжний смак, помірну солодощі, а головне консистенцію джему. Тому таке варення стане ідеальною начинкою для вашої випічки.
Покроковий рецепт
1. У першу чергу потрібно підготувати сливи. Краще брати фрукти середнього розміру, середньої стиглості. Не беріть перестиглі, зіпсовані плоди. Вимиваємо фрукти під проточною водою, видаляємо кісточки.
2. Далі слід видалити консерванти і шкідливі речовини з цедри лимонів та апельсинів. Для цього слід обдати фрукти окропом. При цьому дана процедура зробить ваші цитрусові більш соковитими з насиченим смаком.
3. Дане варення відноситься до сирих і не потребує варіння. За допомогою кухонного комбайна, блендера або м’ясорубки подрібніть сливи, лимони, апельсини.
4. Додайте цукор і ретельно перемішайте до повного розчинення крупинок. Якщо дозволяє бюджет, звичайний цукор можна замінити на коричневий.
5. Готове варення розкладіть по банках, щільно закрийте і зберігайте в холодному місці. Приємного апетиту! Такий джем обов’язково буде радувати вас і ваших близьких.