Сливовий джем з апельсином

Сливовий джем з апельсином – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. У першу чергу потрібно підготувати сливи. Краще брати фрукти середнього розміру, середньої стиглості. Не беріть перестиглі, зіпсовані плоди. Вимиваємо фрукти під проточною водою, видаляємо кісточки.

2. Далі слід видалити консерванти і шкідливі речовини з цедри лимонів та апельсинів. Для цього слід обдати фрукти окропом. При цьому дана процедура зробить ваші цитрусові більш соковитими з насиченим смаком.

3. Дане варення відноситься до сирих і не потребує варіння. За допомогою кухонного комбайна, блендера або м’ясорубки подрібніть сливи, лимони, апельсини.

4. Додайте цукор і ретельно перемішайте до повного розчинення крупинок. Якщо дозволяє бюджет, звичайний цукор можна замінити на коричневий.

5. Готове варення розкладіть по банках, щільно закрийте і зберігайте в холодному місці. Приємного апетиту! Такий джем обов’язково буде радувати вас і ваших близьких.